Caută
Close this search box.

Armata caută cadeţi pentru un nou contingent militar

armata

Programul „Cadet pentru o zi”, prin intermediul căruia tinerii pot petrece o zi în cazărmi pentru a vedea cum este într-o unitate militară și astfel să poată decide dacă vor urma o carieră în domeniu, va fi extins de Ministerul Apărării Naționale la o săptămână.

Ministrul de resort, Mihai Fifor, afirmă că, în momentul de față, Armata asigură „un plan de carieră stabil” și „educație la cel mai înalt nivel”. Fifor a reamintit că în România „nu se poate discuta în acest moment despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu”.

El a declarat, duminică, la Arad – unde jurnaliștii i-au cerut să comenteze lipsa de interes a tinerilor pentru cariera militară -, că unul dintre programele de promovare în rândul tinerilor, „Cadet pentru o zi”, va fi extins la o săptămână.

„Armata României are un program foarte complex de promovare în rândul tinerilor (…) Avem și programul «Cadet pentru o zi», care începând de anul acesta îl vom extinde și vom avea «Cadet pentru o săptămână», astfel încât pe bază de voluntariat tinerii să poată să trăiască alături de militarii români, să vadă cum este viața într-o unitate militară.

Desigur, ne dorim ca prin programele pe care le oferim prin colegiile și universitățile militare să atragem cât mai mulți tineri în Armata României, care, cred eu, în momentul de față asigură un plan de carieră stabil, asigură educație la cel mai înalt nivel. În colegiile noastre, gradul de promovare a Bacalaureatului este de sută la sută”, a spus Fifor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri