Caută
Close this search box.

Lider econom: Președintele Mexicului a rămas blocat ore întregi într-un zbor comercial

Președintele ales al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, care a promis să vândă avionul prezidențial și să zboare cu avioane comerciale după ce va lua puterea, a rămas blocat pe pistă timp de câteva ore după ce vremea rea ​​a închis aeroportul capitalei, informează Reuters.

Vremea rea ​​din Mexico City, care este acum în sezonul ploios, a închis temporar aeroportul miercuri, creând haos și întârziere pentru sute de pasageri. Președintele ales, care a câștigat printr-o victorie zdrobitoare în iulie, a promis că va conduce un guvern auster. El a promis să transforme palatul prezidențial într-un centru cultural și să vândă avionul prezidențial. „Nu mă voi răzgândi din cauza asta, nu voi ajunge în avionul prezidențial”, a spus Lopez Obrador în timp ce a rămas blocat în avionul comercial, au arătat filmulețele în media locală. Mass-media locală a relatat că zborul lui Lopez Obrador de la stațiunea Huatulco de pe coasta Pacificului a fost întârziat cu aproximativ patru ore, inclusiv trei cu pasagerii aflați deja la bord.

Construirea unui nou aeroport de 13 miliarde dolari pentru Mexico City, pentru a-l înlocui cel actual, care este adesea aglomerat și nu are loc să se extindă, este în plină desfășurare. Dar Lopez Obrador a fost sceptic privind acest proiect și echipa sa a propus un plan alternativ de construire a două piste noi la o bază militară în apropierea capitalei și de întreținere a actualului aeroport.

În octombrie va avea loc o consultare publică cu privire la viitorul proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri