Tudorel Toader este ministru independent, pe un post al PSD, a declarat joi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, potrivit Agerpres.

“În ceea ce-l priveşte pe domnul Toader, eu mi-am exprimat punctul de vedere ieri şi am făcut comentarii legate de prestaţia sa guvernamentală. Nu am lăsat niciun moment să se înţeleagă că acesta ar fi postul ALDE. Domnul Tudorel Toader, de altfel, este ministru independent, pe un post care, sigur – confirm ceea ce v-a spus domnul Dragnea – că este postul PSD. Deci situaţia e simplă şi clară”, a spus Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al ALDE.

El a adăugat că nu a discutat cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre vreo remaniere guvernamentală.

Întrebat cum comentează afirmaţia lui Dragnea conform căreia postul de preşedinte al Senatului revenea PSD, Tăriceanu a spus: “Sunt convins că domnul Dragnea n-a făcut această afirmaţie într-un spirit polemic şi, din acest motiv, nici răspunsul meu nu va fi într-un spirit polemic. Suntem într-o coaliţie în care fiecare avem aportul nostru diferit, în mod cert, dar niciunul fără altul nu am putea să asigurăm majoritatea şi să guvernăm”, a explicat Tăriceanu.

Declarația lui Tăriceanu vine în contextul discuțiilor despre remanierea guvernamentală de care este vizat inclusiv ministrul Justiției, Tudorel Toader. Surse din partid au declarat pentru G4Media.ro că Eugen Nicolicea este varianta de înlocuire a ministrului justiției, Tudorel Toader. Numele lui Nicolicea a fost vehiculat și la secretariatul general al guvernului, însă postul a fost între timp ocupat de Toni Greblă (detalii aici).

Liviu Dragnea a explicat joi că ministrul Justiției, Tudorel Toader, este asumat de PSD în Guvern și că în privința posibilei sale remanieri va decide Comitetul Executiv (CEX) al partidului, el evitând să răspundă la întrebarea dacă este mulțumit sau nu de prestația acestuia.

“Dar de ce a ajuns, dintr-o dată, domnul Tudorel Toader subiect? Că eu nu am înţeles. (…) De ce neapărat domnul Toader? (…) Să nu fi făcut vreo confuzie doamna Firea cu listele, că tot umblau cu liste în acea perioadă. Deci nu există nicio listă făcută de nimeni, de nimeni care ar putea să aibă putere de decizie în partid, cu privire la remaniere. Am vorbit şi cu domnul Tăriceanu ieri. Ministrul Justiţiei, domnul Toader, este pe un loc al PSD, negocierea a fost foarte clară: sunt patru ministere asumate de ALDE -Energie, Mediu, Relaţia cu Parlamentul şi Externe. Celelalte sunt asumate de PSD. E foarte bine că ne exprimăm aprecierea faţă de un ministru sau altul, dar decizia e la Comitetul Executiv al PSD”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă este mulţumit de Tudore Toader, liderul PSD a răspuns: “Eu îmi spun părerea în CEX. Las pe alţii să vorbească la TV”.

Declarația lui Dragnea vine la o zi după ce Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu trebuie să părăsească Guvernul, precizând că apreciază ca ”foarte bună” activitatea tuturor membrilor ALDE din Executiv.

În 2017, la formarea Cabinetului Tudose, întrebat despre soarta lui Tudorel Toader, Tăriceanu le-a spus jurnaliştilor că “Ministerul Justiţiei este un minister care este asumat de PSD”.

Liviu Dragnea a lansat în ultima perioadă o serie de critici la adresa ministrului Justiției, Tudorel Toader, nemulțumit de faptul că acesta nu a susținut o OUG pentru amnistie și grațiere, pentru că a întârziat cu OUG-ul pentru prelungirea mandatelor șefilor Inspecției Judiciare sau pentru că nu a venit cu OUG-ul promis care să permită revizuirea sentințelor judecătorești definitive sub pretextul protocoalelor.

56 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =