Caută
Close this search box.

Trami: Un alt taifun puternic amenință Japonia

Un taifun puternic, Trami, se îndrepta vineri spre insulele din extrema sudică a Japoniei și ar trebui apoi să-și continue drumul în acest weekend spre principalele insule ale arhipelagului, deja afectate de ploi abundente în această vară, informează AFP.

Autoritățile avertizează împotriva riscurilor legate de vânt (valuri înalte pe mare, colapsul clădirilor fragile …) și de ploi (inundații, alunecări de teren).

Trami, care se mișcă destul de încet, va accelera în câteva ore. Este însoțit de vânturi de la 162 km / h în centru și la aproximativ 220 km / h la periferie. Acest taifun, al 24-lea din Asia din acest an, se afla vineri dimineață la sud-est de Okinawa, pe care ar trebui să o lovească sâmbătă. Este posibil ca acesta să ia direcția Kyushu, apoi spre insula principală Honshu  măturând astfel Japonia de la sud-vest la nord-est. „Este de așteptat ca să traverseze prin țară cu viteză mare, așa că cerem populației să fie extrem de vigilentă”, a declarat pentru AFP un oficial al agenției meteo, Sakiko Nishioka.

Companiile aeriene au început în mod preventiv anularea zborurilor.

O imagine a taifunului preluată de la Stația Spațială Internațională dă magnitudinea perturbației, care în jurul ochiului său arată un adevărat „zid de nori”.

Un taifun anterior, Jebi, a ucis mai mult de 10 de persoane la începutul lunii septembrie, în partea de vest a arhipelagului, a provocat diverse pagube și pus în pericol Aeroportul Osaka (Kansai International Airport) construit pe o insulă artificială pe mare, datorită creșterii nivelului apei. Două luni mai devreme, precipitațiile înregistrate în sud-vest au provocat inundații și alunecări de teren fără precedent, ceea ce a dus la uciderea a 220 de persoane, succedate de un val de căldură mortal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri