Caută
Close this search box.

Un gol ”umflat” și teoria conspirației la FIFA

FIFA a vrut cu orice preț să raplătească și Anglia ! Egipteanul lui Liverpool, Mohamed Salah, a câştigat Premiul Puskas la gala FIFA „The Best”, pentru un gol marcat în luna decembrie a anului trecut, dar execuţia sa nu a reuşit nici măcar să fie desemnată cea mai frumoasă din Premier League la momentul respectiv. Cei de la Bleacher Report şi-au reamintit faptul că Jermain Defoe i-a luat faţa lui Mo Salah în decembrie şi a câştigat trofeul pentru cel mai frumos gol al lunii decembrie.

Decizia FIFA a stârnit numeroase controverse în lumea fotbalului. Golul lui Salah a fost splendid, fără niciun dubiu, dar dacă ne uităm la execuţia lui Gareth Bale din finala Ligii Campionilor sau la reuşita aproape ireală a lui Riley McGree, e greu de spus că egipteanul merita trofeul. Să nu uităm şi de foarfeca lui Ronaldo din meciul cu Juventus.

Defoe a primit titlul pentru golul lunii decembrie după ce a trimis superb în poarta celor de la Crystal Palace. Reuşita lui Salah din partida cu Everton nu a reuşit să-l depăşească pe Defoe, dar a câştigat Premiul Puskas. Deloc straniu.

Există o teorie a ”consiprației” conform căreia aproape toţi oamenii din lumea fotbalului ştiau că Luka Modric va fi desemnat jucătorul anului, astfel că egipteanul a primit această distincţie pentru a nu pleca cu mâna goală. O altă decizie stranie a fost numirea lui Thibaut Courtois portarului anului, având în vedere că David De Gea a fost ulterior titularizat în cel mai bun prim 11 al sezonului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri