Caută
Close this search box.

ALDE merge la consultările cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni

alde

Reprezentanții ALDE au anunțat că vor merge la Cotroceni. Potrivit unor surse, social-democrații vor lua decizia miercuri, în ședința conducerii centrale a partidului.

Președintele Klaus Iohannis a chemat miercuri partidele la Cotroceni pentru consultări pe tema Justiției. De la ora 15:00 sunt așteptati cei de la PSD, apoi ALDE, PNL, USR, UDMR, PMP și grupul minorităților naţionale. PSD ia în calcul să refuze consultările convocate la Cotroceni pe tema legilor Justiției.

Programul consultărilor de la Cotroceni

De la ora 15,00 este aşteptată delegaţia Partidului Social Democrat, de la ora 15,30 – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, de la ora 16,00 – delegaţia Partidului Naţional Liberal, de la 16,30 – Uniunea Salvaţi România, de la ora 17,00 – Uniunea Democrată Maghiară din România, de la ora 17,30 – Partidul Mişcarea Populară, iar de la ora 18,00 – reprezentanţii Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Cine vine, cine îl refuză pe Iohannis

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au avut o întâlnire secretă, în care au abordat și invitația lui Klaus Iohannis pentru o consultare cu partidele despre modificările legislației din justiție. Dacă ALDE a decis să meargă la consultări, PSD ia în calcul să refuze invitația, așa cum a mai făcut.

Codrin Ștefănescu a spus ce au discutat Dragnea și Tăriceanu și a recunoscut indirect că liderul ALDE merge la Cotroceni, indiferent de decizia PSD.

”S-ar putea să hotărâm să nu mergem la invitația lui Iohannis. Vom vorbi despre nimic la Palatul Cotroceni. Nu a spus Tăriceanu: ”refuz PSD și mă duc eu separat”. Vom vedea dacă mergem, că poate nu mergem. Poate mergem cu ALDE sau poate mergem separat, așa cum ne-a invitat Iohannis.

Părerea noastră e că orice discuții vom avea la Cotroceni noi o să mergem cu legislația până la capăt. Mâine va fi o pierdere de timp. Se va bucura Orban că l-a băgat șeful lui la o cafea, o să iasă de acolo bătăios, o să vorbească despre sistem.”, a spus Codrin Ștefănescu la un post tv.

Social-democraţii se reunesc miercuri, de la ora 10,30, într-o şedinţă a Biroului Permanent Naţional, pentru a decide dacă participă la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse politice.

Conform surselor citate, şedinţa BPN al PSD ar urma să aibă loc la Palatul Parlamentului.

ALDE va participa miercuri, la consultările de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei iar până în prezent, decizia este să mergă separat de PSD, a declarat deputatul Varujan Vosganian.

„Noi o să mergem mâine la Palatul Cotroceni. Până în clipa de faţă, decizia pe care o avem, dacă socotim componenţa delegaţiei, este pentru a merge separat, însă am avut un dialog cu partenerii noştri de coaliţie şi cred că cel mai important lucru este să dăm un mesaj comun la Palatul Cotroceni”, a spus Vosganian la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că partidul său va fi foarte clar în ce priveşte asumarea de a fi continuată reforma în Justiţie.

„Noi sperăm să fim foarte clari în ce priveşte asumarea noastră de a continua reforma în Justiţie, de a elibera această reformă de orice ingerinţe care poartă o pecete politică dinăuntru sau dinafara ţării şi, în acelaşi timp, pentru a scoate legislaţia juridică de sub o viziune contextualizată, anume faptul că astăzi avem un preşedinte de o culoare politică şi o majoritate parlamentară şi un Guvern de altă culoare politică, faptul că astăzi avem capii procuraturii mai vocali decât ar trebui, faptul că fundalul dezbaterilor noastre este o societate divizată şi proteste de stradă. Lucrurile astea nu ar trebui să fie instrumente de evaluare a calităţii actului nostru legislativ”, a menţionat Vosganian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri