Caută
Close this search box.

Cutremurul din Indonezia: Corpurile a 34 de studenți descoperite într-o biserică îngropată de alunecările de teren

Corpurile a 34 de studenți indonezieni au fost găsite sub o biserică care a fost îngropată de o alunecare de teren după cutremurul din Palu, spun salvatorii citați de BBC.

Cel puțin 844 de persoane sunt confirmate că au murit în urma dezastrului, dar se așteaptă ca numărul să crească pe măsură ce se ating zonele îndepărtate. Operațiunea de ajutor și de salvare este încetinită de infrastructura avariată și de replicile puternice care au continuat. Există temeri că unii supraviețuitori ar putea fi încă prinși sub dărâmături.

Corpurile studenților au fost găsite în cartierul Sigi, chiar în afara Palu, care a fost lovită de un cutremur cu magnitudine de 7,5 și de un tsunami vineri. Lucrătorii din domeniul asistenței au declarat pentru BBC că încă se află în proces de recuperare a cadavrelor și că au fost împiedicați de noroi. „Condițiile de noroi din această zonă sunt teribile, trebuie să mergem aproximativ 1,5 ore pentru a ajunge la zona afectată de alunecările de teren, ceea ce este foarte dificil”, a declarat Ridwan Sobri, purtător de cuvânt al Crucii Roșii Indoneziene, pentru BBC. Sobri a spus că identitatea și vârsta studenților nu au putut fi încă confirmate. Drumurile blocate, un aeroport deteriorat și telecomunicațiile sparte au făcut dificilă aducerea ajutorului în zona afectată și imposibilitatea contactării unor regiuni mai îndepărtate.

Cu spitalele deteriorate, persoanele rănite au fost tratate în aer liber și a fost înființat cel puțin un spital militar. Armata a preluat aeroportul pentru a acoperi ajutoarele, iar oamenii răniți și alții au  fost evacuați în zone sigure. Cu consumabile limitate, oamenii au prădat magazinele afectate pentru alimente, apă și medicamente. „Nu avem altă alegere, trebuie să luăm mâncare”, a spus un bărbat pentru AFP. Mormintele comune sunt săpate, unul dintre ele având până la 300 de cadavre.

Vicepreședintele Jusuf Kalla a afirmat că numărul final al victimelor ar putea ajunge la nivelul miilor, în timp ce Crucea Roșie estimează că au fost afectate mai mult de 1,6 milioane de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri