Caută
Close this search box.

FOTO. Campioana mondială, Tabita Maftei, a purtat drapelul României la Deschiderea Jocurilor Olimpice ale Tineretului

O ceremonie olimpică fantastică, în premieră absolută în aer liber ! Canotajul românesc ține steagul sus ! Asa cum am mai anuntat, port-drapelul delegatiei Romaniei la superba si fastuoasa Ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de tineret (JOT) a fost minunata noastra dubla campioana mondiala si multipla medaliata europeana si mondiala de juniori TABITA MAFTEI.

In noaptea de sambata 6 octombrie spre duminica 7 octombrie, de la ora 02:00, ora Romaniei, a avut loc fastuoasa  Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) Buenos Aires 2018, care, pentru prima data in istoria olimpica nu a avut loc pe un stadion, ci intr-unul din cele mai populare locuri din Argentina, Piata Obeliscului din Buenos Aires. Astfel, in premiera absoluta pentru toate ceremoniile olimpice din istorie, intrarea a fost in totalitate libera si deschisa tuturor iubitorilor de sport din Buenos Aires, din Argentina si din lume.

La Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires participa 4000 de sportivi cu varste intre 15 si 18 ani, din 206 tari, la 34 de sporturi si discipline sportive.

In programul JOT au fost introduse, in premiera la Buenos Aires, intrecerile de escalada sportiva, breaking (un stil de dans urban cunoscut si sub denumirea de b-girling si b-boying) karate si patinaj viteza pe role, in completarea celor de atletism, badminton, baschet 3×3, box, canoe, ciclism, inot, sarituri ecvestre, sarituri in apa, scrima, fotbal in sala, judo, golf, pentatlon modern, canotaj, rugby in sapte, hochei pe iarba in cinci, navigatie, tir sportiv si tir cu arcul, tenis de masa, taekwondo, tenis, triatlon, handbal si volei pe plaja, haltere si lupte.

Romania va fi reprezentata la JOT Buenos Aires 2018 de o echipa olimpica formata din 34 de sportivi care vor concura la 14 sporturi si discipline sportive.

După cum se știe, la canotaj vom fi reprezentați de patru sportivi, astfel:
Tabita Maftei și Alina Maria Baletchi la dublu rame (2-), Alexandru Laurentiu Danciu și Florin Nicolae Arteni Fintinariu la dublu rame (2-), probă la care sunt și campioni mondiali de juniori en-titre. Antrenor – Cristian Mihail MALIȘ.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri