Caută
Close this search box.

Gaură de 12 miliarde de lei la buget. Economia este în picaj

florin câţu

Veniturile la buget sunt cu 12 miliarde de lei mai mici după nouă luni din acest an, faţă de programarea bugetară. „Economia este în picaj”, iar anul viitor nu scăpăm de un plan de măsuri de austeritate, atrage atenţia Opoziţia.

Bugetul pentru 2019 va include măsuri de austeritate, avertizează senatorul PNL Florin Cîţu. Acestea se vor transpune în reduceri de cheltuieli, redeceri de personal în sectorul bugetar, impozite, taxe şi accize noi.

„La revedere autostrazi sau orice alte investitii. Nu sunt bani. Statul se imprumuta pentru plata pensiilor si salariilor, nu sunt bani de investitii. Implicatii majore, pentru cetateni:

– calitatea serviciilor publce se va degrada.. da, stiu sunt deja ingrozitoare dar veti vedea ca se poate si mai rau.

– ANAF va hartui fiecare individ si companie mica care nu are suportul PSD+ADLE

– inflatia si dobanzile vor continua sa creasca”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, investiţiile sunt mai mici decât erau în anul 2016, iar guvernarea PSD-ALDE este cea mai proastă din perioada post-decembristă. „Acesti oameni vor exporta criza economica si incompetenta lor in UE”, mai spune senatorul PNL.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a exclus posibilitatea înghețării salariilor pentru bugetari în anul 2019: „Nu, nu. Anul viitor se va merge pe legea salarizării așa cum prevedea ea creșterea de salarii din sectorul bugetar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri