Caută
Close this search box.

Brexit: Theresa May adresează o scrisoare deschisă britanicilor

theresa may

Theresa May a adresat o scrisoare deshisă britanicilor prin care pledează pentru susținerea acordului său Brexit, în timp ce UE se pregătește să îl semneze oficial, informează BBC.

Primul-ministru a declarat că acordul promite un „viitor mai luminos” pentru Marea Britanie și ieșirea din UE anul viitor va fi „un moment de reînnoire și reconciliere pentru întreaga noastră țară”.

Liderii UE se află la Bruxelles pentru un summit pentru a decide dacă să aprobe acordul. Șeful Consiliului European, Donald Tusk, a recomandat tuturor țărilor să îl aprobe. Spania – care a amenințat că va boicota summitul – va participa după ce un dezacord de ultim moment asupra Gibraltarului a fost soluționat sâmbătă. Cu toate acestea, chiar dacă UE este de acord cu acordul, trebuie să fie adoptat de Parlamentul Regatului Unit, iar mulți parlamentari – inclusiv din Partidul Conservator al doamnei May – au declarat că vor vota împotriva acestui acord.

În „scrisoarea adresată națiunii” a doamnei May – publicată în ajunul summit-ului UE, în care speră că celelalte 27 de state ale UE își vor sprijini acordul – premierul afirmă că acesta este „în interesul nostru național” și lucrează pentru toate părțile REGATUL UNIT.

Părăsind UE pe 29 martie 2019 va marca „un nou capitol în viața noastră națională”, a spus ea. „Trebuie să marcheze punctul atunci când lăsăm deoparte etichetele «Leave» și «Remain» pentru totdeauna și ne reunim din nou ca un popor”. „Pentru a face acest lucru trebuie să continuăm cu Brexit acum, lăsând în urmă această înțelegere”.

Primul-ministru a spus că va face o campanie „cu inima și sufletul” pentru a obține deputații să transmită acordul în Camera Comunelor și să „onoreze rezultatul referendumului”. Ea a spus că acordul eliberează Brexit prin încetarea liberei circulații a persoanelor și a plăților anuale „vaste” către UE. „Cu Brexit stabilit”, guvernul va fi capabil să se concentreze pe probleme cum ar fi economia, sănătatea și construirea de locuințe, a adăugat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri