Caută
Close this search box.

Catastrofal! Deficitul bugetar, de trei ori mai mare decât cel de anul trecut

Deficitul bugetar din perioada ianuarie – octombrie 2018 a crescut de 2,8 ori ca pondere în PIB și de 3,2 ori ca valoare, față de aceeași perioadă a anului trecut, reiese din declarațiile făcute marți de Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, potrivit Mediafax.

Oficialul de la Finanțe, a spus, marți, într-o declarație de presă, că deficitul bugetar la finele lunii octombrie este la nivelul de 2,2% din PIB, astfel că România se va încadra în ținta de 3% din PIB, în acest an, iar valoarea acestuia este de 21 de miliarde de lei.

Execuția bugetului general consolidat pe primele zece luni ale anului 2017 s-a încheiat cu un deficit de 6,6 miliarde lei, respectiv 0,79% din PIB.

„La nivel european, vor fi astfel de măsuri, pentru că ei au spus, cei de la Comisie, că trebuie luate astfel de măsuri. Este posibil, procedural, Comisia să spună: țara sau țările X sau Y n-au luat astfel de măsuri, trebuie să ia astfel de măsuri și se va vedea în bugetul pe 2019”, a mai explicat Teodorovici, marți.

Un răspuns

  1. E un lucru normal deoarece administratia centrala dupa statalizarea din dec 1989 a luat in subordine tot iar venituri ioc pentru ca a instrainat spre lichidare toata economia , administratia locala a ramas fara finantare prin abrogarea L 1 /1985 si ea e cu venituri ioc. Ambele administratii pentru functionare fac imprumuturi la diferite institutii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri