Caută
Close this search box.

Cum a reușit un român să ajungă polițist sub acoperire la New York

Marius Frățilă era în armată în decembrie 1989. Imediat după ce și-a încheiat stagiul militar, a plecat în SUA, unde a încercat mai multe meserii. Ulterior, a ajuns la NYPD, poliția new-yorkeză.

Tatăl lui Marius era deja fugit în Austria dinainte de Revoluție. Erau vremuri greu de înțeles astăzi.  „Abia terminasem liceul și am fost încorporat în septembrie ’89. Imediat după Revoluție, mama și cu surorile mele au plecat în Austria la tata, cu care au ajuns în America la scurt timp. Tata avea o soră la New York și acolo s-a adunat toată familia în 1990. După ce am satisfăcut stagiul militar, am plecat și eu în iunie 1991. Prietena mea a rămas însă în țară. M-am întors în 1992 și m-am căsătorit cu ea. În 1995 am primit cetățenia, iar în 1996 am reușit să o aduc și pe ea în Statele Unite“, își amintește românul. În Statele Unite i-a fost destul de greu la început, pentru că nu știa limba.
S-a înscris la un curs de engleză în timp ce-l ajuta pe tatăl său care lucra în construcții. „Fiind foarte nepriceput am știut că trebuie să mă reorientez spre ceva mai bun. Un timp am fost ospătar la o companie de catering pentru evenimente. Apoi, începând să cunosc limba, mi‑am găsit un post de security guard la fostul WTC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri