Caută
Close this search box.

Elbit Systems va produce elemente pentru transportoarele Piranha 5 lângă Bucureşti

elbit systems

Înzestarea armatei cu noi echipamente aduce activitate în economia României. Grupul israelian Elbit System a deschis lângă Bucureşti o fabrică unde va face componente ale turelei pentru transportoarele Piranha 5.

Contractul mare e încheiat cu grupul american General Dynamics, dar Elbit este furnizor de turele. Este cea de-a patra uzină a grupului israelian în România, cea de la Măgurele. A beneficiat de mai multe contracte din partea Armatei Române.

Întinsă pe aproape o mie de metri pătraţi, fabrica va funcţiona ca centru de producţie şi integrare pentru turelele şi staţiile de luptă contractate de Elbit Systems, în cadrul programului de înzestare a armatei române locale, dar şi ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisiteme pentru alte ţări.

Fiind unul dintre clienţii Ministerulul Apărării, aici vor fi produse echipamentele necesare asamblării turelelor celor peste 200 de transportoare blindate Piranha 5, pentru care ţara noastră a plătit 895 de milioane de euro. 90% din producţie, însă va fi trimisă la export.

GABRIEL LEŞ, ministrul Apărării: Niciodată nevoile Ministerului Apărării Naţionale, chiar dacă am ajunge astăzi, ceea ce este imposibil, chiar dacă am ajunge să acoperim toate nevoile pe care Ministerul Apărării le are, nu va putea ţine o astfel de industrie doar cu comenzile pe care Ministerul Apărării Naţionale le dă.

YEHUDA VERED, CEO fabrică Elbit: Vom exporta din România echipamente făcute de ingineri şi tehnicieni români către alţi clienţi. Calitatea oamenilor de aici este foarte înaltă şi nu este deloc dificil să transferăm aici tehnologia noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri