Caută
Close this search box.

Gabriela Firea, fără nicio funcție în PSD, înlocuită de Rodica Nassar la partid și de Gabriel Mutu la PSD București. ”Domnul Dragnea a vrut să scape de mine”

liviu dragnea
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și-a anunțat luni demisia din funcția de vicepreședinte PSD, ea rămânând –  în urma ședinței CExN a PSD –  și fără celelalte funcții. Astfel, Gabriela Firea a fost înlocuită de Gabriel Mutu (primarul Sectorului 6) în funcția de președinte interimar al PSD București, poziție din care de asemenea și-a dat demisia, și a rămas și fără funcția de președinte al organizației PSD Ilfov, organizație dizolvată, conform deciziei luate în cadrul ședinței CExN.

Firea a scăpat de excluderea din partid şi de retragerea sprijinului politic. De asemenea, așa cum a declarat Gabriel Mutu, noul lider PSD București,  sprijinul la Primăria Generală a Capitalei va fi condiționat de măsura în care va implementa acolo programul și politica PSD.

Pe poziția lăsată liberă de Gabriela Firea în conducerea centrală a PSD a fost votată Rodica Nassar, secretar de stat în Ministerul Sănătății și președinte al PSD sector 2.

”Mi-am dat acum cateva minute demisia, ca o reactie solidara cu colegii mei din București si Ilfov care în urma deciziei se simt nedreptatiti.

În ceea ce privește județul Ilfov, mi s-a spus că din cauza mea și-au dat demisia trei parlamentari. Mi-au spus că erau chemați să dea declarații împotriva mea, nu au vrut să facă asta. Nu potem să rămân vice-președinte pe regiunea Ilfov, mi se pare o măsură nedreaptă, este o răzbuare. Am demostrat și de dimineață că nu funcția îl face pe om. Nu am cerut niciodată funcții, cred că am reprezentat cu cinste partidul. Am închis un capitol în viața mea. Am vazut declarații că am făcut afirmații contra lui Dragnea ca să forțez o excludere. Două funcții le-am predate ca dovadă a faptului că nu mă agăț de scaun. Asta ar trebui să facă orice coleg care nu se simte nedreptățit.

Mi se pare o masura nedreapta, nu are legatura cu realitatea, e o razbunare. Domnul Dragnea a vrut să scape de mine.

Tot ceea ce am afirmat susțin în continuare cu tărie. Dacă doar ne împăunăm că avem funcții politice, degeaba. Încă nu îțeleg cum să fac un compromis. E regretabil, am lucrat cu mulți colegi. Am văzut și ceva tristețe. Pâmă la urmă ce am spus, că doresc o dezbatere reală. Nu sunt de accord că dacă epuizezi toate căile statutare să taci. Au fost câțiva colegi care s-au abținut s-au au fost împotrivă. Majoritatea covârșitoare a fost pentru ceea ce era previzibil.(…)

(…) Un domn venit de la PRM conduce cu un alt domn venit de la PNL Partidul Social-Democrat.(…)

Cu siguranță cred în ea (reformă în partid – n.r.). Consider că am pierdut momente bune, în care puteam să avem un dialog real. Uitați ce frumos a fost răsplătit Laufer. Nu mi se pare corect ca un coleg care a fost înlăturat pentru că avea un proiect personal a fost înlăturat. O discuție reală trebuia să aibă loc de mult. Eu o să rămân în istoria PSD drept primarul care a avut cele mai bune rezultate și omul care a avut naivitatea să creadă că ceea ce am promis va fi realizat. A fost iar o discutie in CEx si o acuzatie care a afirmat ca eu imi doream o candidatura la presedintie din partea PSD. dar probabil ca s-au cautat tot felul de motive, închipuite. Daca voi considera ca este oportun imi voi depune o noua candidatura la primaria Capitalei.” a declarat Gabriela Firea.

La nivelul Capitalei, Gabriel Mutu, primarul sectorului 6, va fi noul președinte interimar al PSD București în locul Gabrielei Firea.

Comitetul Executiv Național a decis dizolvarea conducerii PSD Ilfov, ceea ce înseamnă că Gabriela Firea a fost sancționată și a rămas fără funcția de președinte al organizației PSD Ilfov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri