Caută
Close this search box.

Incendiul de la blocul din Timișoara, pus intenționat. Un bărbat a fost reținut

Un incendiu puternic a cuprins miercuri seară un bloc din Compexul Studenţesc din Timişoara.

20 de persoane au fost evacuate de urgenţă de pompieri, iar 3 dintre ele au avut nevoie de îngrijiri medicale. Flacarile au pornit de la ghena de la parterul blocului, iar anchetatorii au aflat ca au fost puse intentionat si l-au identificat pe suspect.

Poliţiştii au analizat imaginile surprinse de mai multe camere de supraveghere din Complexul Studențesc şi au reuşit astfel să îl identifice pe individ: un bărbat în vârstă de 33 de ani, cu domiciliul în Bucureşti. L-au dus încă la audieri, însă bărbatul nu a cooperat. A fost reţinut pentru 24 de ore. Între timp, poliţiştii au reuşit să afle că tânărul mai dăduse foc, în aceeaşi zi, tomberoanelor de pe două străzi învecinate. Acum este acuzat de distrugere pentru incendiere, iar instanţa va decide dacă îl arestează preventiv.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18:00 la parterul unui bloc din Compexul Studenţesc Timişoara. Locatarii spun că mai întâi au văzut cum ieşea fum din ghena blocului. Imobilul este izolat cu polistiren, aşa că flăcările s-au extins rapid la balconul de la etajul 1.

În balcon erau mai multe obiecte din materiale inflamabile, printre care cauciucuri şi tuburi de spray, iar fumul înecăcios a cuprins casa scării. 60 dintre locatari au reuşit să iasă singuri din bloc, iar pompierii au reuşit să-i evacueze şi pe ceilalţi 20.

Locatară: ”Vai de capul meu, o zburat balconul, tot s-a dărâmat în jos!”

Vecinii susţin că ar fi văzut nişte indivizi care dădeau foc ghenelor din mai multe blocuri.

Martor: ”Am auzit că două persoane au venit şi au dat foc, era o saltea, acolo unde dormea un om al străzii şi de acolo a pornit şi s-a extins în tot blocul.”

ISU Timiş: ”Incendiul a pornit de la ghena de colectare a deşeurilor şi s-a extins la un balcon, balconul plin de materiale combustibile, a luat foc. Avem trei victime, un bărbat cu plaga tăiată care a încercat să spargă un geam, un bărbat cu intoxicaţii şi o femeie cu atac de panică care refuză transportul la spital. Din balcon a fost extrasă şi o butelie, deci a existat pericol de explozie.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri