Caută
Close this search box.

Maia Morgenstern în muzicalul ”ASTĂ SEARĂ: LOLA BLAU”

Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta sâmbătă1 Decembrie 2018, de Ziua Națională a României, începând cu ora 19.00, un eveniment extraordinar – musicalul ”ASTĂ SEARĂ: LOLA BLAU” de Georg Kreisler, a cărui protagonistă este actrița Maia Morgenstern, acompaniată la pian de Tatiana Moroșanu, în ziua în care se împlinesc exact 25 de ani de la PREMIERA de pe 1 Decembrie 1993.

Spectacolul este regizat de Alexandru Dabija, iar scenografia poartă semnăturile Doinei Levintza și Puiu Antemir. Mișcarea scenică îi aparține Adinei Cezar.

De-a lungul celor 25 de ani de existență ,spectacolul a participat la numeroase festivaluri, din țară și străinătate, iar Maia Morgenstern a fost distinsă cu o mulțime de premii, printre care și premiul UNITER pentru ”Cea mai bună actriță în rol principal”, în urma excepționalului monolog dramatic pe care îl realizează.

Lola Blau este alter-ego-ul autorului Georg Kreisler. Și scriitorul, și personajul, sunt evrei vienezi. Ambii părăsesc Austria la timp, pentru a scăpa de deportare. Ambii se reîntorc în Austria după război, după ce se lansează în cariera de entertaineri. Ambii privesc lucid la realitatea înconjurătoare, pe care o critică de la înălţimea unei satire devastatoare, care ar trebui să sensibilizeze orice spectator, oricât de confortabil ar fi aşezat în scaun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri