Caută
Close this search box.

O româncă din Elveţia îl pune la punct pe Orlando Teodorovici

orlando teodorovici

Olga Ilie, o româncă, cercetătoare şi lector la Universita della Svizzera Italiana, una dintre universităţile de top ale Europei, are o replică tăioasă la adresa ministrului Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, care îşi anunţase planul de a limita dreptul românilor de a munci în străinătate.

„Ce este această mizerie? Bag de seamă că aşa înţelege PSD să ‘incurajeze’ diaspora să se întoarcă acasă. Să se întoarcă pentru încă un miting, that is. Unul cu o miză concretă care ne afectează direct, nu pentru idealuri democratice, ca cel din august.

PSD se comportă încă o dată cu propriul popor ca un stăpân de sclavi şi arată că nu are nimic în comun cu social-democraţia. Cum să limitezi tu, ca stat, drepturile propriilor cetăţeni în lume când toate celelalte state luptă pentru a extinde aceste drepturi pentru cetăţenii lor? Ne plângem că suntem discriminaţi peste hotare când iată, principalul inamic este propriul guvern. De unde victimizarea asta că ne fură vestul oamenii şi noi sărăcim din cauza asta?

Nu ne-a furat nimeni, am fost alungaţi din ţară de ipochimeni ca tine şi de lumea pe care voi o reprezentaţi şi cultivaţi. Iar de sărăcit, România sărăceşte tot din cauza voastră pentru că furaţi, furaţi şi iar furaţi. Hai sictir, pitiponc grizonat!”, a scris Olga Ilie pe Facebook.

Ministrul Finanţelor, Eugem Teodorovici, a declarat că a propus omologilor săi din Uniunea Europeană limitarea la 5 ani a dreptului de muncă al unui muncitor străin.

„Eu am ridicat problema asta şi la nivelul colegilor mei, miniştrii de finanţe din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învăţăm la nivel european ca, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci şi întăreşti partea de vest şi laşi restul de Europă din fel de fel de condiţii, în afară”, a spus ministrul Finanţelor.

Ministrul a explicat că permisul de muncă va avea o durată limitată, iar dreptul de muncă nu va putea fi reînnoit în aceeaşi ţară.

„În ce sens? Iar văd ştiri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Aşa, dacă ajunge în Germania şi tot primeşte drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croaţia, România de unde a plecat. Maxim cinci ani şi, la revedere, să te duci în altă ţară să îţi cauţi loc de muncă”, a adăugat ministrul Eugen Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri