Caută
Close this search box.

Raportul avionului prăbușit Lion Air: Investigatorii spun că avionul nu era „ navigabil”

Anchetatorii indonezieni au declarat că avionul Lion Air, care s-a prăbușit luna trecută și a ucis 189 de persoane, nu era navigabil și ar fi trebuit lăsat la sol, informează BBC.

La 29 octombrie, un Boeing 737 Max s-a prăbușit în Marea Java la scurt timp după plecarea din Jakarta. Un raport preliminar a constatat că au fost raportate probleme tehnice privind zborurile anterioare. Modelul 737 Max este o nouă versiune originală a lui Boeing 737 și a devenit rapid cel mai vândut avion.

Raportul preliminar detaliază ceea ce este cunoscut de autorități cu privire la timpul scurt al avionului în aer, dar anchetatorii au declarat că nu dau o cauză definitivă accidentului. Concluziile Comitetului Național pentru Siguranța Transporturilor (KNKT) sugerează că Lion Air a readus avionul în funcțiune, în ciuda faptului că avusese probleme în zborurile anterioare. Ultimul zbor a fost de la Denpasar din Bali la Jakarta. „În cursul [acelui] zbor, avionul se confrunta cu o problemă tehnică, dar pilotul a decis să continue”, a declarat Nurcahyo Utomo, șeful aviației la Comitetul Național pentru Siguranța Transporturilor.

Raportul evidențiază mai multe proceduri de întreținere care au fost efectuate ca răspuns la aceste probleme, atât înainte de zborul aerian anterior, cât și ulterior. „În opinia noastră, avionul nu mai era navigabil și nu ar fi trebuit să continue”, a spus el. Cu toate acestea, raportul comisiei nu precizează clar această concluzie. Raportul a indicat, de asemenea, că piloții s-au luptat cu sistemul automatizat al avionului, care era o caracteristică nouă în familia de avioane 737 Max. Potrivit raportului, compania aeriană ar trebui să se asigure că manualul de operare este urmărit „pentru a îmbunătăți cultura siguranței și pentru a permite pilotului să ia decizia corectă de a continua zborul”. De asemenea, transportatorul trebuie să se asigure că „toate documentele de operare sunt completate și documentate corespunzător”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri