Caută
Close this search box.

Referendum în Taiwan: Vot cu privire la căsătoriile între persoanele de același sex

Taiwanul votează într-un referendum cu privire la posibilitatea de a deveni primul stat din Asia care ar legaliza căsătoriile dintre persoanele de același sex, informează BBC.

Instanța de vârf a hotărât în favoarea căsătoriei între persoane de același sex, oferind parlamentului doi ani pentru a modifica legile sau pentru a promova noi. Dar sondajele de săptămâna trecută sugerează că insula va vota împotriva schimbării.

Problema este una sensibilă alături de alte 10 probleme pe care alegătorii sunt rugați să le ia în considerare, inclusiv o tensiune inflamantă cu China: cum vor să fie numiți la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020, Taiwan sau Taipeiul Chinezesc. În prezent, Taiwanul concurează ca Taipeiul Chinezesc, numele convenit cu China în anii 1980. Acest lucru se datorează faptului că statutul Taiwanului este sensibil. Insula se auto-guvernează din 1949, dar China o consideră o provincie separată cu care se va reuni într- o zi.

Referendumurile se desfășoară alături de alegerile locale. Secțiile de vot se închid la ora locală 16:00 (ora 08:00 GMT), primele rezultate fiind așteptate sâmbătă mai târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri