Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat la Digi24 că decizia de excludere din partid a senatorului Adrian Țuțuianu s-a luat şi în contextul în care acesta a vorbit la un post public despre faptul că unii parlamentari nu ar mai susţine legile propuse de majoritatea parlamentară şi ar putea vota o moţiune de cenzură.

„A fost o zi care nu dorim să se mai repete, o zi în care s-a constatat de către fiecare dintre colegi, majoritatea colegelor şi colegilor, că s-a depăşit o linie roşie şi atunci trebuia să se ia nişte măsuri. (…) Pot exista opinii diferite, pot exista nemulţumiri, dar ele trebuie discutate întâi în partid. (…) Practic, ce s-a întâmplat? Colegi de-ai noştri, în speţă domnul preşedinte al organizaţiei Dâmboviţa a continuat să vorbească despre partid, despre noi, despre cei care facem parte din PSD, într-un anume fel, jignitor, fapt ce a condus la reacţii din partea tuturor. Pentru că noi considerăm că întotdeauna prin unitate am putut să construim, mai ales să putem să facem faţă atâtor provocări„, a spus Rovana Plumb, conform Digi24.ro.

Chestionată în legătură cu schimbarea majorităţii parlamentare în contextul unei posibile pierderi a susţinerii din partea unor parlamentari social-democraţi, Rovana Plumb a respins ideea.

Nu se va întâmpla lucrul acesta (…), niciunul dintre membrii noştri de partid care sunt actuali parlamentari nu vor face lucrul acesta. (…) Sunt convină că toţi cei care suntem astăzi membri ai Parlamentului României şi facem parte din PSD gândim constructiv şi pozitiv, nu cum să dărâmăm”, a subliniat Plumb.

În ceea ce îi privește pe semnatarii scrisorii deschise prin care s-a cerut, în septembrie, demisia liderului PSD,  Rovana Plumb și-a exprimat convingerea că „vor merge mai departe pentru a construi împreună„. 

„Nu am citit scrisoarea (transmisă luni de Gabriela Firea – n.r.), sincer, nu am avut timp să citesc scrisoarea, dar eu consider şi (…) am această convingere că toţi ceilalţi care au avut o altă opinie, pe care eu nu am înţeles-o, cum la jumătatea perioadei de guvernare nu mai e bun preşedintele, dar asta o spun în nume personal, nu am înţeles, dar nu am să fiu niciodată de acord cu un şantaj, apropo de ceea ce s-a spus, că nu se mai votează aia, că nu se face aia, că va trece moţiunea de cenzură, dar eu am convingerea că toţi ceilalţi atâta timp cât au această responsabilitate şi într-adevăr sunt ataşaţi valorilor noastre şi ataşaţi nevoii de a găsi soluţii (…) nu vor proceda la fel şi vor merge mai departe pentru a construi împreună„, a adăugat Rovana Plumb.

Luni, Liviu Dragnea a declarat că „orice atac care se referă la mine nu mă face pe mine să cer colegilor mei din CEx să fie exclus cineva. Categoric nu! Numai în momentul în care constatăm, cea mai mare parte dintre noi, că se depăşeşte linia roşie. Linia roşie înseamnă acţiuni care lovesc foarte serios în stabilitatea partidului şi în stabilitatea majorităţii guvernamentale”, a spus președintele PSD.

144 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here