Caută
Close this search box.

Terifiant: cum sunteți urmăriți prin telefon, chiar fără Internet și fără cartelă SIM

Gigantul Google și, atenție, toți partenerii săi pot urmări mișcările și activitățile utilizatorilor de Android, chiar dacă toate datele de pe acesta sunt închise. Tehnologia înregistrează timpul de mișcare între două locații și poate chiar înregistra când un utilizator intră sau iese din mașină.

Un jurnalist al celebrului canal american de știri Fox News a făcut un experiment în care a folosit două telefoane cu Android, neconectate la internet sau la o rețea mobilă. Ambele au avut scoase cartelele SIM și închise conexiunile wi-fi, unul fiind chiar setat pe modul Avion pe durata testului, în timp ce jurnalistul a umblat pe străzile din Washington DC și a vizitat mai multe adrese pe parcursul a câtorva ore.

El a descoperit că smartphone-ul care nu se află în modul Avion a înregistrat date din 121 de locații și 130 de activități, cum ar fi mersul pe jos, staționarea și ieșirea dintr-un vehicul.

Dar cel mai surprinzător a fost faptul că „telefonul cu modul Avion activat a înregistrat mai multe locații și activități decât celălalt telefon”, după cum a declarat jurnalistul.Constatările jurnalistului arată că telefoanele colectează date despre utilizatori tot timpul, chiar și atunci când sunt luate măsuri pentru a preveni colectarea lor, potrivit The Sun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri