Caută
Close this search box.

Test de sarcină pentru femei în Egiptul antic.

Eşti femeie, bănuiești că ai rămas însărcinată și acest lucru îți creează emoții? Pentru aceasta poţi folosi un test de sarcină, care detectează hormonul sarcinii, Gonadotropină Corionică Umană (HCG), din urină, hormon care apare la un interval de 6-10 zile de la fertilizare.

Dar, potrivit unui cercetător care a studiat un papirus din Egiptul antic de acum 3500 de ani, în vechime femeile făceau ceva similar: urinau într-o pungă cu orz și într-o pungă de grâu și așteptau să vadă ce se întâmplă. Cu toate acestea, femeile trebuiau să aștepte mai mult decât câteva minute pentru a vedea o schimbare. Ele trebuiau să vadă ce se întâmplă cu seminţele de orz și cele de grâu: “Dacă seminţele cresc, femeia e însărcinată. Dacă orzul crește, este băiat. Dacă grâul crește, este fată. Dacă nu cresc seminţele, femeia nu e însărcinată”.

Înainte de a râde în faţa unui asemenea sfat, să ştiţi că, potrivit Institutului Naţional de Sănătate, un studiu din secolul al XX-lea a constatat că acest test egiptean antic pentru determinarea sarcinii era exact aproximativ 70% (cu toate acestea, nu a fost corect în privinţa determinării sexului copilului).

Papirusul studiat (ce face parte din colecţia de papirus Carlsberg) conține și alte sfaturi medicale, inclusiv tratamente pentru bolile oculare. Colecția de papirusuri Carlsberg cuprinde aproximativ 1.400 de manuscrise, majoritatea dintre acestea datând din anul 2000 î.Hr. până în anul 1000 d.Hr. Majoritatea literaturii științifice egiptene vechi a rămas netradusă de la donaţia manuscriselor către universitate, în 1939.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri