Caută
Close this search box.

Trump amenință: Armata americană are liber să tragă în migranții agresivi

trump

Președintele Donald Trump a avertizat joi că soldații aflați la frontiera mexicană ar putea să tragă în migranții din America Centrală care aruncă cu pietre asupra lor în timp ce încearcă să treacă ilegal granița, informează AFP.

Trump a declarat jurnaliștilor de la Casa Albă că un grup de câteva mii de migranți care au mers prin Mexic spre granița Statelor Unite au aruncat roci „vicioase și violente” în poliția mexicană. „Nu ne vom pune la asta. Vor să arunce cu pietre în armata noastră, armata noastră va răspunde”, a spus el. „Am spus (trupelor) să o considere (piatra) că este o armă. Când aruncă pietre ca în armata și poliția mexicană, spun să o considere o pușcă”. Trump a vorbit în timpul unei prezentări a politicii sale controversate în ceea ce privește contracararea a ceea ce el spune că este o imigrație ilegală necontrolată.

Solicitat să dea comentarii, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul armatei Jamie Davis, a declarat că militarii nu vor discuta despre situațiile ipotetice privind folosirea forței, „dar forțele noastre sunt profesioniști instruiți, care au întotdeauna dreptul inerent la autoapărare”. „Aș dori să subliniez, de asemenea, că forțele noastre sunt în sprijinul DHS / CBP, care desfășoară activități de aplicare a legii”, a adăugat el, referindu-se la Departamentul pentru Securitate Internă și Vamală și Protecția Frontierelor.

Trump a reluat zilnic retorica înaintea alegerilor de marți de la mijlocul anului, acuzând democrații din opoziție că vor să deschidă frontierele la inundații de „oameni duri”, „violatori” și alte tipuri de amenințări. Actuala preocupare a revendicării repetate a președintelui de a acționa împotriva „unei invazii” este grupul descendent al câtorva mii de migranți săraci care încearcă să ajungă în nord, dar sunt încă departe de granița SUA.

Trump a spus că, de acum înainte, Statele Unite își vor opri politica de a permite oamenilor să solicite azil politic la graniță, cu excepția cazului în care aceștia au trecut inițial printr-un post oficial de frontieră. Cei prinși la frontieră vor avea loc în tabere de cort sau alte facilități până când nu vor fi deportați sau vor fi aprobate cererile, a spus el.

Criticii spun că o astfel de regândire radicală a politicilor de azil ar putea încălca legile actuale. Dar Trump a respins acest lucru. „Acest lucru este absolut legal, nu ne oprim la frontieră. Aceasta este o invazie, iar nimeni nici nu interoghează asta”, a spus el. „Vom face un ordin executiv săptămâna viitoare”, a spus el, oferind mai puține detalii.

În ciuda avertismentelor din ce în ce mai severe ale lui Trump despre haosul imigrației, guvernul a emis miercuri cifre care spun că doar aproximativ 400.000 de persoane au fost reținute la frontieră în 2018, în scădere de la aproximativ 1,6 milioane în 2000.

Trump a spus că nu este anti-imigrant, dar vrea ca imigrația să fie complet controlată. „Imigrația în masă necontrolată este deosebit de nedreaptă față de mulți imigranți minunați care respectă legea, care locuiesc deja aici, care au urmat regulile și au așteptat rândul lor”, a spus el. „Unii au așteptat mulți ani, unii au așteptat mult timp, au făcut totul perfect și vor veni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri