Caută
Close this search box.

Vera Jourova, comisarul european pe Justiţie, vine la Tudorel Toader

vera jourova

Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a declarat  că va efectua o vizită în România peste 10 zile, în cadrul căreia se va întâlni cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Oficialul european a precizat, într-o declarație pentru business-review.eu, că executivul european va publica în câteva zile o opinie legată de cele mai recente schimbări la Legile Justiției și a subliniat că independența judecătorilor este esențială pentru dezvoltarea democratică a unei țări.

În cadrul unui WebSummit care are loc la Lisabona, comisarul european a declarat pentru Business Review că va discuta cu ministrul Justiției, dar și cu alți miniștri români, despre schimbările aduse Legilor Justiției, dar și despre președinția europeană, pe care România urmează să o asigure de la 1 ianuarie.

“Am informat România despre calea care ar trebui urmată pentru a ieși din criza Justiției și urmează să publicăm raportul MCV, care conține un set complet de recomandări legate de menținerea unei calități ridicate a sistemului judiciar și de urmărire penală și aștept cu nerăbdare dialogul cu reprezentanții români”, a spus aceasta, înainte de a adăuga:

„Voi merge în România peste 10 zile și voi discuta cu ministrul Justiției și cu alți miniștri esențiali, deoarece răspund de aceste lucruri. De asemenea, raportul MCV va fi publicat în această lună.

Am avut multe discuții cu Tudorel Toader. Discutăm frecvent. În câteva zile, vom publica o opinie despre ultimele schimbări aduse legilor civile și penale. Am văzut deja declarația Comisiei de la Veneția legată de această chestiune.

Cred într-adevăr că România va putea să gestioneze președinția Consiliului UE în 2009, ca și crizele interne. Sunt întotdeauna optimistă și iubesc România”, a spus Vera Jourova.

Aceasta a adăugat că mesajele sale au fost au fost greșit interpretate de oficialii guvernamentali români. “Am avut mesaje puternice pentru România, dar am avut astfel de mesaje pentru toate statele membre. Un sistem judiciar independent este un pilon de bază al dezvoltării democratice al oricărei țări. Judecători independenți sunt un atu pentru orice țară. Mesajele mele legate de România au fost interpretate drept pesimiste. Nu acesta a fost scopul. Mesajul meu a fost că gestionarea președinției UE alături de aceste probleme interne va fi o sarcină foarte grea – asta am spus”, a subliniat Jourova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri