Caută
Close this search box.

Viktor Orban sfidează SUA şi refuză extrădarea a doi traficanți ruși de arme. I-a trimis la Moscova

viktor orban

Guvernul Ungariei a luat o decizie care a răcit și mai mult relațiile cu SUA, transmite site-ul de investigații Direkt3.hu. Ministerul de Externe de la Budapesta a refuzat să îi extrădeze în SUA pe doi traficanți ruși care vindeau arme cartelurilor mexicane ce urmau să le utilizeze chiar împotriva forțelor armate ale SUA.

În locul extrădării în SUA, unde pe cei doi traficanți de arme îi aștepta pedeapsa cu închisoarea pe viață, guvernul condus de Orban i-a trimis pe cei doi în Rusia, potrivit investigației citate.

Procesul judiciar din Ungaria – unde au fost prinși Vladimir Lyubishin și fiul său, într-o operațiune comună cu SUA – a durat doi ani, la capătul căruia justiția maghiară a aprobat ambele cereri de extrădare, din partea SUA și a Rusiei. Decizia finală a fost luată de Ministerul de Externe, care i-a trimis pe traficanții de arme în Rusia.

Armele procurate de cei doi ruși de la armata Ungariei și din UE urmau să ajungă la un cartel mexican specializat în transportul drogurilor în SUA, care le-ar fi utilizat tocmai în confruntările cu agenții americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri