Caută
Close this search box.

„Atac asupra democrației”: Explozie puternică la sediul SKAI TV din Atena

O explozie puternică a spart geamurile și a distrus birourile SKAI TV din Grecia de la Atena, catalogată de unii oficiali drept un „atac asupra democrației”. Nimeni nu a fost rănit, relatează Reuters.

SKAI este una dintre cele mai mari posturi de televiziune din Grecia și face parte dintr-un grup media care include o post de radio și este afiliat cotidianului „Kathimerini”.

Polițiștii au declarat că un dispozitiv exploziv a provocat explozia în apropierea clădirii SKAI la ora 2:35 dimineața ce a urmat apelurilor către două posturi media. Pe site-ul său, stația a spus că ferestrele au fost distruse de la primul la al șaselea etaj. „Daunele materiale sunt mari la aproape toate etajele, cele mai mari fiind observate la etajele 3 și 4, unde se află birourile angajaților”, a afirmat acesta. „Imaginea este descurajantă. Tavanele suspendate se prăbușeau la podea, ferestrele de sticlă s-au rupt în bucăți”. Nu a existat nici o pretenție imediată de responsabilitate.

Atacurile la scară mică asupra întreprinderilor, clădirilor de stat, poliției și politicienilor nu sunt neobișnuite în Grecia, care are o istorie lungă de violență politică.

Vorbind despre scena SKAI, ministrul Greciei pentru Protecția Cetățenilor, Olga Gerovassili, a declarat că atacul a vizat democrația. „Cu toate acestea, democrația este protejată și, desigur, nu este amenințată”, a spus ea.

Jurnaliștii care au prezentat emisiunile de dimineață SKAI au difuzat în direct din afara clădirii. Corespondentul său de poliție a declarat că dispozitivul a fost estimat că ar fi conținut aproximativ 5 kg de explozivi și ar fi fost plasat pe o alee îngustă în apropierea clădirii. Înregistrările video transmise de mass-media locale au arătat un nor de fum care a ieșit din clădire după o explozie puternică.

„Libertatea presei nu va fi terorizată de nimeni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Partidului Democrației, Maria Spyraki, pentru SKAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri