Caută
Close this search box.

Carmen Dan ameninţă făţiş cu o nouă represiune de genul celei de pe 10 august

carmen dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că va face tot ce îi stă în putere pentru a menţine ordinea publică, acuzându-l pe preşedintele Klaus Iohannis că îndeamnă la violenţă şi la anarhie.

„În plan intern, ne-am obişnuit deja cu apelurile preşedintelui la proteste, la violenţă, la anarhie şi, dacă acest joc pe care continuă să-l facă acum… eu cred că este un joc mult mai periculos, având în vedere contextul politic european.

Este evident pentru toată lumea că preşedintele este în campanie electorală şi că îşi încalcă grav atributul constituţional de mediator. Ce pot să vă asigur este că, în calitate de ministru de Interne, voi face tot ce îmi stă în putere, evident, în limitele legale, pentru a menţine ordinea publică şi securitatea tuturor cetăţenilor, indiferent de funcţiile pe care le ocupă aceştia sau de culoarea politică“, a declarat Carmen Dan.

Întrebată ce aşteptări are în legătură cu întâlnirea de marţi de la CSAT, cu preşedintele Klaus Iohannis, Carmen Dan a spus că aşteaptă decizia CCR în privinţa refuzului preşedintelui de a semna instalarea Liei Olguta Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici în ca miniştri.

„Este evident că pe domnul preşedinte Iohannis nu-l pot convinge argumentele raţionale, nu avem foarte mari aşteptări. Am mai avut întâlniri în cadrul CSAT, în care poziţia dânsului nu a fost deloc o poziţie constructivă. Nu cred că se vor schimba foarte mult lucrurile în perioada următoare.

Aşteptăm cu toţii decizia Curţii Constituţionale, pentru că, din punctul nostru de vedere, este singura modalitate prin care putem debloca lucrurile”, a mai spus Carmen Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri