O fetiţă de doar 8 ani din Oradea va salva alţi doi copii. Este gestul suprem al unei mame care a fost de acord ca organele fiicei ei, aflată în moarte cerebrală în urma unui accident rutier, să fie prelevate şi apoi donate.

Plămânii copilei au ajuns, cu un avion special, în Viena, în timp ce inima i-a fost transplantată unui băieţel de 10 ani, la Târgu Mureș.

Marius Harpa, medic din Târgu Mureș: „Au fost prelevate doar inima şi plămânii. Un nou gest onorabil pe care l-a făcut familia donatorului, cu atât mai special cu cât donatorul este un copil, un lucru ce se întâmplă rar în România şi rar şi în Europa şi în toată lumea”.

Copila a fost victima unui accident de maşină produs săptămâna trecută, în Oradea. A traversat în fugă șoseaua, fără să se asigure, prin loc nepermis și a fost lovită în plin.

Dr. Carmen Pantiș, coordonator al programului de prelevare Bihor: „S-a făcut maximul posibil pentru salvarea acestei fetiţe Evoluţia a fost nefavorabilă, sâmbătă s-a declarat moarte cerebrală, urmând ca duminică după o discuţie foarte, foarte sensibilă cu mama, să se obţină acordul acesteia pentru donare”.

Decizia mamei a fost una extrem de grea, după ce medicii i-au dat cumplita veste, potrivit digi24. Femeia își creștea singură cele trei fete, cum putea, dintr-un salariu de 1.200 de lei.

Anamaria Sarkadi, mama fetiței: „Era un copil foarte iubitor, plin de energie, era copilul meu. O prietenă dragă m-a întrebat: „Dacă tu ai fi în situația că copilul tău depinde doar de un organ, ți-ar plăcea să îl primească și să fie în viață?” și am zis că da. Asta m-a făcut să decid.

De ce să nu decid că cineva poate să trăiască? De ce?

În familia aceea sunt sigură că va fi un pic și din Emilia mea acolo și asta îmi dă toată satisfacția sufletească, că ceva din Emi face bine altui copil sau altor copii”.

FOTO: captura  digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.