Caută
Close this search box.

Jurnalistul Dan Alexe spune că Juncker a ironizat-o de fapt pe Viorica Dăncilă

Dan Alexe

Jusnalistul Dan Alexe, fost reporter de teren la Europa Liberă, susţine că semnifiaţia laudelor şi politeţurilor lui Jean Claude Juncker către Viorica Dăncilă este alta decât aceea aparentă.

Viorica Dăncila a spus la Bruxelles, într-un interviu cu echipa Antenei 3, că Jean-Claude Juncker ar fi asigurat-o că până la finalul mandatului său, adică anul viitor, va fi ridicat mecanismul de supraveghere a justiției MCV și că ”România nu va mai avea această măsură discriminatorie”.

Viorica arată iarăși că habar n-ar despre ce vorbește. Ea crede că la Bruxelles e un sistem feudal, unde Juncker îi ”dă asigurări”, după care ”se ține de cuvânt”.

Comisia Europeană este executivul, Viorico, adică execută ce îi spun capitalele. Juncker poate să-ți promită orice, chiar ținându-te de mână, însă decizia de a ridica mecanismul MCV e luată de cele 27 de țări membre. Tot la Merkel, de care ți-e frică, și la Macron, la care nu poți să te uiți, ajungi până la urmă.

Dar ea, săraca, o ține cu: ”Juncker m-a asigurat”. Într-un scenariu dement, e posibil chiar ca Juncker, care are un umor răutăcios sub masca lui impasibilă și care se va retrage din politică, să-i fi promis aiureli, urmărind, cu curiozitate de entomolog, cum gâza fâlfâie feciorelnic din pleoape, convinsă că Juncker ”o să rezolve”, că doar e ”gentleman”.
.
Dan Alexe

, spune Alexe, care este un fin cunoscător al scenei politice europene, aşa cum se vede ea de la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri