Caută
Close this search box.

Pristina solicită Belgradului daune de război şi proprietăţi ale fostei Iugoslavii

priştina

Pe lângă despăgubirile de război, pe care instituţiile kosovare au anunţat că le vor solicita de la Belgrad, Pristina a introdus pe lista solicitărilor preluarea unor datorii internaţionale ale Kosovo şi a unor proprietăţi ale fostei Iugoslavii.

Este vorba despre sedii diplomatice şi consulare, obiective militare şi o parte a arhivei – informează cotidianul belgrădean „Vecernje novosti”, citat de Rador.

Potrivit sursei citate, încercarea Pristinei de a primi daune băneşti şi proprietăţi este departe de realitate, deoarece Kosovo-Metohija nu era republică, ci provincie sârbă şi a fost exceptată ca succesor al proprietăţilor din fosta Iugoslavie.

De asemenea, „Vecernje novosti” comentează că nimeni nu aminteşte faptul că Serbia a preluat toate datoriile Kosovo, că Serbia a investit timp de decenii în regiunea subdezvoltată Kosovo-Metohija, deoarece autorităţile sârbe de atunci doreau să determine albanezii kosovari să renunţe la separatism.

Astfel, albanezii kosovari niciodată nu au plătit impozite şi taxe, nu şi-au plătit facturile la energie electrică, căldură sau telefon, dar au beneficiat de pensii, alocaţii pentru copii şi alte indemnizaţii.

„Vecernje novosti” subliniază că, dacă la toate acestea se adaugă şi valoarea proprietăţilor Serbiei din Kosovo, aceasta depăşeşte cu mult presupusa datorie solicitată de albanezii kosovari de la Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri