Caută
Close this search box.

Theresa May va lupta pentru conducerea Partidului Conservator

Premierul Theresa May a promis că va lupta pentru postul său în cadrul unei încercări de schimbare a conducerii de partid declanșată miercuri de parlamentarii conservatori, spunând că orice modificare ar putea pune în pericol divorțul britanic de Uniunea Europeană, informează Reuters.

La mai puțin de patru luni când Regatul Unit urmează să plece din UE, Brexit este înfundat în haos, cu opțiuni variind de la o plecare necondiționată, cu potențial dezordonat, la un alt referendum care l-ar putea inversa.

Vorbind în fața reședinței sale de la Downing Street, înainte de votul de încredere în conducerea ei, May a spus că va lupta cu tot ce are. Într-un avertisment puternic împotriva adversarilor Brexit, care au instigat provocarea, May a spus că, dacă o demit, ieșirea din UE ar putea fi amânată și chiar oprită. Un nou lider nu ar avea timp să renegocieze un acord cu UE și să obțină aprobarea parlamentară până la sfârșitul lunii martie, ceea ce înseamnă că notificarea de retragere a articolului 50 ar trebui extinsă sau anulată, a spus ea. „O schimbare a conducerii în Partidul Conservator ar pune acum în pericol viitorul țării noastre și va crea incertitudine atunci când ne putem permite cel mai puțin”, a mai adăugat May. „Săptămânile ce trec în timp ce ne dezbinăm vor crea doar mai multă diviziune, așa cum ar trebui să stăm împreună pentru a servi țara noastră”.

Un vot secret va avea loc miercuri între 18:00 și 20:00 GMT într-o sală din Camera Comunelor și un anunț va fi făcut la 21:00. Înainte de vot, May va vorbi parlamentarilor la o ședință închisă.

Potrivit regulilor, May poate fi înlăturată dacă o majoritate simplă a parlamentarilor conservatori votează împotriva ei, deși o rebeliune semnificativă ar putea, de asemenea, să-i submineze poziția. Cel puțin 120 de parlamentari conservatori au exprimat sprijinul public pentru ea până la 11:20 GMT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri