Caută
Close this search box.

Atacul din Nairobi, Kenya: A fost confirmată moartea a 21 de persoane și alte 28 au fost rănite

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise când militanții somalezi au luat cu asalt un complex de hoteluri de lux din Nairobi, a confirmat guvernul din Kenya citat de BBC.

Sute de oameni au fost obligați să fugă din calea atacatorilor de la hotelul DusitD2 și de la complexul de afaceri. Circa 28 de persoane rănite au fost internate în spital, iar Crucea Roșie din Kenya a spus că multe persoane încă mai lipsesc.

Grupul islamist al-Shabab din Somalia a declarat că se află în spatele atacului, care a declanșat o operațiune de securitate de 19 ore. Președintele Uhuru Kenyatta a declarat că asediul s-a încheiat cu cinci atacatori jihadiști „eliminați”.

Kenya a fost o țintă al al-Shabab din octombrie 2011, când a trimis armata în Somalia pentru a lupta împotriva grupului jihadist.

Într-o adresă televizată, președintele Kenyatta a spus că „fiecare persoană care a fost implicată în finanțarea, planificarea și executarea acestui act îngrozitor” ar fi urmărită „în mod necontenit”. Două persoane despre care se crede că sunt legate de atac au fost arestate după raidurile miercuri, a raportat AFP.

Potrivit agenției de știri Reuters, al-Shabab a emis o declarație numind atacul „un răspuns” la decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului. Măsura de anul trecut a anulat decenii de politică externă a SUA și a atras critici internaționale. Ierusalimul este un oraș sacru pentru Islam, Iudaism și Creștinism – și în timp ce Israelul consideră întreg Ierusalimul drept capitala sa indivizibilă, palestinienii pretind că partea estică a orașului este capitala unui viitor stat palestinian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri