Caută
Close this search box.

Facebook are mai mulți „prieteni” în ciuda scandalurilor de confidențialitate

Facebook

Utilizatorii Facebook continuă să crească în ciuda unei serii de scandaluri de confidențialitate a datelor și a criticii încercării de a stopa conținutul toxic, relatează BBC.

Gigantul media a declarat că numărul celor care au accesat site-ul cel puțin o dată pe lună a crescut cu 9% comparativ cu anul trecut, la 2,32 miliarde de oameni. Temerile pe care scandalurile firmei le-ar putea pune pe seama agenților de publicitate s-au dovedit a fi nefondate și cu venituri anuale de până la 30% față de anul trecut. Creșterea a avut loc în ciuda campaniilor care au cerut oamenilor să evite gigantul social-media.

Fondatorul Mark Zuckerberg a declarat că firma „a schimbat fundamental modul în care conducem compania să se concentreze asupra celor mai mari probleme sociale”.

Performanța financiară puternică vine pe fondul preocupărilor continue cu privire la modul în care firma de social media gestionează datele personale și confidențialitatea utilizatorilor după scandalul privind distribuirea datelor Cambridge Analytica și se tem că rețeaua a fost folosită ca instrument politic. Acțiunile companiei au pierdut aproape o treime din valoarea lor din iulie, când au avertizat despre încetinirea creșterii veniturilor și au rămas la un nivel scăzut de acum doi ani. Dar au crescut cu peste 9% în tranzacționarea de după amiază, după ce profitul și veniturile au atins previziunile analiștilor.

Profitul total al Facebook pentru 2018 a fost de 22,1 miliarde de dolari, în creștere cu 39% din 2017. Creșterea utilizatorilor a fost deosebit de puternică în India, Indonezia și Filipine, dar fixă în SUA și Canada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri