Caută
Close this search box.

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, vorbeşte despre Eminescu şi se face întuneric

daniel breaz

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a vorbit despre ce reprezintă pentru el, „ca român, ca şi cadru didactic”, poetul Mihai Eminescu, despre care a afirmat că este „cel mai mare poet care l-a dat România”.

„Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca şi cadru didactic….eu consider, aşa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet care l-a dat România, cel puţin până în momentul de faţă. O operă extraordinară”, a spus ministrul Culturii.

Daniel Breaz s-a arătat iritat atunci când a fost întrebat dacă are în minte nişte versuri de Mihai Eminescu şi dacă le poate recita şi a făcut mai multe cacofonii.

„Una dintre poeziile care cred că este în mintea fiecărui român e Luceafărul. Bine, nu toată, că nu ştiu câţi dintre români pot să reproducă această poezie. Este extrem de lungă. Cred că câteva versuri din Luceafărul există în mintea fiecărui român”, a afirmat Breaz.

Solicitat să explice semnificaţia versurilor şi să recite câteva, Daniel Breaz a replicat: „Acum ce facem aici? Suntem la o oră de română, în care să fac comentariul literar al versurilor?”.

Breaz a susţinut că îi place să citească şi poezie, „şi un roman bun”, dar niciodată nu a fost „omul care să facă comentarii literare”.

Solicitat să spună câteva versuri din Eminescu importante pentru el, ministrul Culturii a afirmat: „Pot să vă spun un singur vers. Suntem aici la o oră de limba română sau la un examen de bacalaureat? Pot să spun un vers, atâta vreau să spun, ca să vă satisfac şi dumneavoastră plăcerea sau dorinţa de a vedea dacă cunosc un singur vers: Cobori în jos, luceafăr blând”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri