Senatorul PNL Florin Cîțu spune că liberalii vor sesiza Curtea de Conturi și Procuratura cu privire la măsluirea datelor economice și divulgarea unor informații secrete de către Darius Vâlcov.

Cîțu estimează că deficitul bugetar sare de 5% și crede că Guvernul a adoptat în grabă controversata ordonanță a taxelor, ca să mascheze găurile financiare. Florin Cîțu consideră că Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, e capul răutăților.

”Darius Vâlcov a publicat cifra pentru executia bugetara pe 2018 pentru deficitul bugetar pe cash. Aceste informații sunt secrete până pe 25 ale lunii viitoare. Nici nu cred ca exista informații.

Nu stim daca este doar o manipulare, oricum, un secretar de stat al premierului nu are voie sa se joace cu astfel de informații, pentru ca poate manipula pietele.

Trebuia sa se autosesizeze Curtea de Conturi, este ciudat ca nu s-a sesizat. Este ciudat ca Darius Vâlcov a prezentat informaţii secrete, nici procuratura nu s-a sesizat. Noi vom face demersuri catre toate instituţiile statului”, a spus Cîțu.

Liberalul crede că măsurile financiare din ordonanța lui Teodorovici sunt menite să estompeze deficitul, care, în opinia lui, a trecut de 5%.

”Pentru 2019, daca ne uitam la toate aceste măsuri, ele adunate inseamnă reduceri de cheltuieli de vreo 40 de miliarde si venituri in plus de vreo 13 miliarde. Acestea sunt cam 5% din PIB. Acestea sunt efectele masurilor din OUG 114. Toate aceste masuri inseamna o reducere a presiunii cu 5% din PIB pt anul viitor”, a mai spus Cîțu.

Interesant este și că membrii Guvernului nu mai pot fi sancționați, în cazul în care au operat cu cifre false – atrage atenția Cîțu.

165 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here