Caută
Close this search box.

Surpriză, Adrian Năstase iese la atac. ”Mercenar pentru Bruxelles. Aștept provincia”

Într-o postare de pe blogul său, fostul premier Adrian Năstase o critică pe europarlamentarul Monica Macovei. În opinia lui Năstase, Macovei este un mercenar în căutarea unui partid, care să o pună din nou pe listele pentru alegerile europarlamentare.

„Urmăresc, cu oarecare atenție, configurarea listelor pentru europarlamentare. Motivele celor care vor să fie incluși pe liste par a fi foarte diferite. Unii vor să se auto-exileze acolo, alții așteaptă recompense de la propriul partid, alții s-au săturat de scandalurile politice interne, alții își doresc, pur și simplu, o sinecură bine plătită. Unii fac deja parte dintr-o frăție europeană, trans-națională, utilă pentru frăgezirea naționalismelor politice și economice. Există astfel de mercenari în diferite delegații. Unii dintre ei sunt utili să-și atace propria țară la Parlamentul European, în numele unor interese trans-naționale.

Utilizată, în calitate de ministru al Justiției, împotriva adversarilor politici, de către cel care a creat „regimul mafiot” din România, Monica Macovei și-a continuat apoi opera distructivă la Bruxelles, alături de alți „mercenari” ai internaționalei „Anti-corapshan”. Repudiată de PDL, chiar și de Băsescu, fostul procuror ceaușist și-a creat un partid cu 10 membri mititei – M10 – din care a demisionat în noiembrie 2018, așteptând să vadă de unde ar putea veni o nouă oferta de sinecură.

Anunțul sau de publicitate ar putea sună astfel: „mercenar pentru Bruxelles pentru a reprezenta România (sau o altă țară), aștept provincia”, a scris Năstase, pe blog. Nici Adrian Năstase nu este, însă, cel mai în măsură să judece pe cineva, indiferent cine ar fi acela. El însuși este condamnat definitiv, cu executare de pedeapsă. Ba chiar este și ginere de viceprim-ministru ceaușist, ceea ce, în sine, desigur, nu este nicio crimă…

3 răspunsuri

  1. Ce tupeu are acest pervers , nu-i tace gura ! Nu stiu cum are curaj acest escroc penal dovedit , ticalos care s-a impuscat la misto , a facut atata teatru sa-l aresteze poate va scapa de bulau. Ce tupeu ce obraznic sa mai apara in presa cu puscarie – doua la activ! rusine bombonel pervers

  2. chiar dacă sunt adept al stângii politice,nu pot trece cu ușurință peste …relele făcute țării și poporului de acest înfatuat , mercenar de marca a ocultei străine, atât rau a facut țării de pot spune ca valoare a depășit dezastrul cutremurului din 1977 !

  3. Adrian Nastase a facut in perioada cat a executat functia de prim ministru o imensa greseala, una singura (notabila) dar mult mai mare decat toate tradarile Monicai si anume concesionarea subsolului Romaniei „monopol de stat” unui SRL austriac (pe o suma derizorie) numit OMV (la origine firma ruseasca in RDG – nu am nimic cu acel Dumnezeu).
    Adica, domnule Nastase, suntem nascuti sub acelasi semn si ne putem (chiar si in absenta verbum-ului) intelege doar din priviri dar totusi doua „elemente” marcante ale carierei d-voastra politice raman sub semnul celei mai teribile intrebari: contractul cu OMV si comportamentul „in oglinda” la atacurile murdare din timpul campaniei pentru prezidentialele la care ati participat.
    In rest va apreciez ca om dar chiar si aici, nu accept acea practica medievala a „vanatorii”, si nici la d-nul Tiriac si compania. Si eu, un copil am „taiat gainile” pentru mama mea, care fiind femeie era „siluita biblic” sa nu intreprinda alte actiuni in afara celor de „creere a vietii” dar am facut-o pana la sase ani, atunci cand am inteles poate, acea diferenta care ne separa (macar ca inteligenta creatoare) de nevoile existentiale animalice (cu greu dar acceptabile) si care noua ne cer ca, macar in natura salbatica sa nu intervenim decat atunci cand consideram ca exista un dezechilibru ecologic. Sunt un prost, nu stiu de ce am intrat intr-un asemenea subiect ipocrit, ca si pozitionare. Pentru ca si acele „fiinte” crescute in „baterii” si destinate hranei noastre „cea de toate zilelele” ar putea avea dar nu au nici un drept la viata (precum puii de gaina, acele 40 de zile), mi-e rusine dar in potenta pastrarii identitatii mele fizice, voi merge mai departe, fara recunoastere, fara apreciere.
    Revenind la „subiectul” Monica Macovei, am observat si eu uneori, anumite discrepante intre „telurile programatice” ale tarii care au adus-o in acest for si modul in care ele au fost gandite, reprezentate si exprimate de aceasta doamna.
    Nu cred ca cineva (vreo entitate) in lumea democratica si specifica fiecarui individ liber si neangajat (ca pura exprimare individuala) are dreptul de a interveni (bland, mediu sau fortat) pentru a-i cenzura trairile personale si modul de exprimare a acestora (atat timp cat se incadreaza in normele comune si acceptate de exprimare).
    Se pare insa ca doamna Macovei se afla in acel for trimisa de statul roman (intradevar, ca voce a unui partid) avand insa o particularitate unica, ca reprezentativitate (findca in Parlament sau Comisie nu exista termeni precum PNL sau PSD Romania ci doar Romania).
    Si aici si Nastase are dreptate.
    Eu am fost membru de partid iar Nicolae Ceausescu mi-a inmanat personal carnetul la muzeul de istorie al RSR, in 1985. Asta nu inseamna ca din 1990 eu nu am mai avut dreptul de a ma exprima liber (am facut-o la toate mitingurile, incepand cu 21 decembrie iar din Piata Universitatii am lipsit doar trei zile) si sunt memnbru PNTCD din 29 ianuarie 1990, primit in partid de Ion Diaconescu.
    Inteleg (prin comparatia din ultimul paragraf) ca ma considerati pierdut pentru „lumea” d-voastra?
    Intotdeauna concluzia trebuie sa tina cont de date care pot sa ne ajute sa evaluam un obiect iar la un nivel superior, uman (unde exista trairi, situatii, date, conjuncturi, intentii, negari, slabiciuni..s.a.m.d) sa intelegem un om (suflet) asemeni noua.
    Si nu exista in absenta patologicului, indivizi nascuti rai iar Nastase merita o condamnare pentru ce am scris mai sus dar asta nu il scoate pentru eternitate din „deux machina” timpurilor noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri