Caută
Close this search box.

Trump este „pregătit” să țină închis guvernul SUA chiar și pentru un an

trump

Președintele Donald Trump a declarat vineri că este pregătit să mențină guvernul SUA închis timp de un an sau chiar mai mult, deoarece a fost ferm în cererea sa controversată de miliarde de dolari pentru a finanța un zid de frontieră cu Mexicul, informează AFP.

Trump a confirmat că a spus același lucru la o întâlnire cu liderii democrați care nu au reușit să încheie o înțelegere privind încetarea închiderii de două săptămâni. „Am spus clar asta”, a spus Trump, adăugând „Nu cred că va fi, dar sunt pregătit”. „Este foarte important să avem o mare siguranță la frontieră”, a continuat el. „Va fi terminat mai devreme decât cred oamenii, voi face tot ce trebuie să fac”.

Trump a insistat că lucrătorii federali afectați de închiderea guvernului SUA îl susțin, în ciuda faptului că mulți dintre ei au fost forțați fie să lucreze fără salarii, fie să plece în concediu fără plată. „Mulți dintre acești oameni, cei mai mulți dintre acești oameni, care într-adevăr nu au fost și nu vor primi banii în acest moment, acei oameni, în multe cazuri, sunt cel mai mare fan al a ceea ce facem”, a adăugat el.

Un sfârșit rapid al impasului nu pare să apară, în timp ce democrații, care acum controlează Camera Reprezentanților, nu au nici o dispoziție să facă concesii președintelui american.

Liderul Camerei Nancy Pelosi a descris zidul drept o „imoralitate”, respingând încă o dată insistența lui Trump de 5,6 miliarde de dolari pentru bariera sudică.

Impasul a lăsat mai mult de 800 000 de muncitori federali înfrânți sau muncind fără salariu din 22 decembrie – întrucât atât democrații, cât și republicanii au încercat să dea vina unu pe celălalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri