Caută
Close this search box.

Bogdan Chirieac ar dori ca PSD să taie bugetul Administraţiei Prezidenţiale

chirieac

Bogdan Chirieac, trompeta mediatică a lui Liviu Dragnea, anunţă că Viorica Dăncilă ar putea să taie drastic bugetul alocat Preşedinţiei României, ca urmare a faptului că Iohannis refuză să numească doi miniştri. „Instituţia prezidenţială poate deveni foarte mică”, indică Chirieac.

Întrebat la Antena 3 despre anunţul lui Dragnea privind tăierea bugetelor serviciilor secrete, Chirieac a declarat că Guvernul are la îndemână un instrument teribil, prin care poate să taie şi bugetul Preşedinţiei.

”Eu cred că este răspunsul lui Liviu Dragnea la asaltul statului subteran asupra PSD prin cooptarea parlamentarilor în noul partid PRO România. Liviu Dragnea şi-a adus aminte că într-un stat democratic, Guvernul este cel care decide, având la îndemână un instrument teribil.

Nu cătuşele, nu procurorul, nici măcar completele de 5. Instrumentul se numeşte buget. În funcţie de ce hotărăşte Guvernul, se alocă bugetul. În funcţie de buget, instituţiile devin mai puternice sau mai puţin puternice, în limite constituţionale sau rămân în afara unor limite constituţionale.

Acest lucru se poate aplica pentru Preşedinţia României? Preşedintele încalcă legea refuzând să numească cei doi miniştri în Guvern. Cu bugetul, instituţia prezidenţială poate deveni foarte mică.

O să spuneţi: Bine, dar.. Da, bine, dar Guvernul este votat în Parlament, Parlamentul este suveran. Guvernul decide şi răspunde pentru faptele sale”, a declarat Chirieac la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri