Caută
Close this search box.

Discutarea bugetului pentru serviciile secrete s-a amânat pentru marţi

SRI

Discutarea fondurilor pentru serviciile de informaţii a fost amânată pentru marţi la Comisiile de Buget Finanţe din Parlament.

Anterior, la cererea lui Liviu Dragnea, majoritatea votase mai multe amendamente prin care o parte importantă din banii SRI erau transferaţi la Sănătate. Urmau să fie folosiţi inclusiv pentru un program de depistare a carenţei de vitamina D, aşa cum a cerut Liviu Dragnea.

Reprezentanţii SRI au susţinut în comisie că tăierea banilor pentru 2019 – 445 milioane de lei – ar lăsa serviciul fără bani de salarii în ultimele patru luni ale anului. Mai mult, SRI ar fi în situaţia de a renunţa la dispozitivele antiteroriste din aeroporturi.

„Perspectiva reducerii fondurilor alocate SRI de la bugetul de stat poate vulnerabiliza capacitatea instituţiei de a-şi îndeplini atribuţiile la parametri optimi, similar anilor anteriori, cu posibile riscuri în plan imagologic, chiar de ordin strategic.

În consecinţă, nu putem face improvizaţii financiare sau compromisuri privind necesităţile Serviciului, deoarece acestea ne pot costa mai mult în termeni de securitate naţională, şi nu în termeni financiari. Vă solicit sprijinul pentru asigurarea unui nivel rezonabil de resurse astfel încât baza financiară şi materială să permită SRI realizarea sarcinilor încredinţate potrivit legii“, a afirmat George-Viorel Voinescu, adjunctul directorului SRI, citat de Agerpres.

El a explicat că, „dacă sunt daţi afară oameni, va creşte bugetul la pensii, fără a se realiza o creştere asupra bugetului general consolidat“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri