Caută
Close this search box.

Fata lui Petre Daea are probleme cu cormoranii, la ferma ei piscicolă

rachete

Ce nu a spus Petre Daea până azi este că una dintre afacerile familiei este tocmai piscicultura. Fata lui Petre Daea este, conform declarațiilor de interese a actualului ministru al Agriculturii, acționar și administrator la firma Piscicultorul SA, din Crevedia, Dâmbovița.

Acționarul și administratorul Piscicultorul SA din Crevedia este Elena-Larisa Popescu, născută în 1972. Ministrul Agriculturii a răspuns G4Media la telefon, dar când a fost întrebat de afacerea piscicolă a fetei sale, a închis imediat telefonul.

Piscicultorul SA a primit, din anul 2012, fonduri europene de aproape un milion de lei, iar cifra de afaceri a societății este în medie de două milioane de lei. Fiica lui Daea a preluat afacerea cu 40.000 de euro.

Reprezentanții Piscicultorul SA publică în anul 2006, în Monitorul Oficial, numărul 2684, din luna august faptul că asociatul majoritar, cu peste 99% dintre acțiuni, vinde acțiunile unei alte persoane.

În documentul amintit se precizează: „Retragerea din societate a acționarului Dimitrie Muscă, prin validarea cesiunii tuturor celor 161.174 acțiuni deținute în cadrul societății de către acesta către Elena Larisa Popescu, cetățean român.

Cesiunea s-a făcut la valoarea de 0,91 lei pentru fiecare acțiune, preț stabilit de părțile contractului, respectiv Dimitrie Muscă și Elena-Larisa Popescu. Dimitrie Muscă renunță la dreptul de a încasa dividendele pentru anul 2006, acest drept transferându-se asupra acționarului dobânditor, Elena-Larisa Popescu”.

În urmă cu 13 ani, ca și acum, Piscicultorul SA deținea în concesiune de la Administrația Domeniilor Statului o suprafață de luciu de apă de aproape 650 de hectare.

Din această întindere, Piscicultorul primise dreptul de a face piscicultură de la Autoritatea Națională pentru Pescuit și Acvacultură pe o suprafață de peste 500 de hectare, așa cum reiese din datele autorității de stat.

Valoarea nominală a unei acțiuni era de 2,50 lei. Acesta e mai mult un preț simbolic. Muscă îi vinde fetei lui Daea la prețul de 0,90 lei pe acțiune. Cifra de afaceri a Piscicultorul SA în 2005, anul precedent vânzării, era de două milioane de lei și un profit de 11.000 de lei.

Pe scurt, fiica lui Daea plătește 145.000 de lei, aproximativ 40.000 de euro la cursul din august 2006, pentru a prelua peste 99% dintre acțiunile Piscicultorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri