Caută
Close this search box.

Liviu Avram îi cere Cristinei Tarcea să spună ce ştie despre CCR şi Valer Dorneanu

cristina tarcea

După declaraţia şefei ICCJ, Cristina Tarcea, despre întâlnirea ciudată, pe întuneric, pe care a avut-o cu preşedintele CCR, Valer Dorneanu, jurnalistul Liviu Avram o îndeamnă pe aceasta să spună ce ştie.

„Vorbiţi, doamnă Tarcea, vorbiţi… Spuneţi ce aţi aflat la lumina întunericului”, îşi intitulează articolul de opinie Avram, apoi explică:

Dacă detaliile întrevederii cu Valer Dorneanu fac parte din strategia sa de apărare, trebuie să-i acordăm şefei Înaltei Curţi dreptul de a-şi gestiona şi administra cum crede ea de cuviinţă argumentele şi apărările, să şi le prezinte când socoteşte ea că e momentul potrivit.

Dar asta nu înseamnă că nu avem şi noi dreptul ca, la un moment dat, să aflăm toate detaliile acestei afaceri, care s-a născut ca din senin în vara anului trecut, iar acum e pe cale să răstoarne întreaga ordine juridică din ţară şi ne-a pus deja în conflict cu toţi partenerii noştri externi.

Lăsăm la o parte că decizia CCR este, prin ea însăşi, dubioasă, din moment ce instanţa constituţională s-a apucat cu de la sine putere să judece chestiuni de legalitate şi de aplicare a legii.

Dar nu putem să nu observăm că, în obţinerea şi în implementarea acestei decizii, au fost angrenate o serie întreagă de instituţii, care au lucrat toate în acelaşi sens: Guvernul (care a sesizat CCR), Curtea Constituţională însăşi, judecătoarea Alina Ghica de la Curtea de Apel Bucureşti (care a anulat o tragere la sorţi neconvenabilă), Inspecţia Judiciară (care o acuză pe Cristina Tarcea), secţia pentru judecători a CSM (care i-a asigurat completul convenabil lui Liviu Dragnea), ministrul Justiţiei (care pregăteşte o scandaloasă ordonanţă de urgenţă privind revizuirea a mii de dosare) şi Avocatul Poporului (care pare deosebit de interesat de compunerea Completelor de 3, după cum afirmă tot doamna Tarcea).

Cam prea multe astre s-au aliniat în mod convenabil ca să nu bănuim că, în spatele uşilor închise, reprezentanţii unor instituţii au acţionat concertat, în mod ilegitim, cu scopul de a furniza celor interesaţi deciziile de care au nevoie ca să-şi cureţe cazierele.

Din acest motiv, după ce-şi va fi valorificat informaţiile pe care le are în procesul de la CSM, Cristina Tarcea are o obligaţie morală de necontestat de a vorbi, de a spune ce a aflat de la Valer Dorneanu la lumina întunericului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri