Caută
Close this search box.

Misoginii și politica externă

Emmanuel Macron, simpaticul președinte al Franței, a pus pe jar intelectualitatea română de toate sexele.

Să nu credeți că entuziasmul se referă la votul masiv pe care l-a primit, probabil din cauza proiectului său de țară. Sau că ar fi vorba despre o radiografie ale perspectivelor sociale specifice democrației republicane, atât de firav reprezentate în Franța cosmopolită de azi. Sau ne-ar interesa viitoarea politică externă a președintelui Macron, care afirmă că ”Europa trebuie să se pună în miscare”, lucru care ne priveste în mod direct, chiar și numai pentru elementarul lucru de a ne naște francofoni.

Lista cu probele de foc prin care cel mai tânăr președinte din istoria Franței ar trebui să răspundă exigențelor este foarte scurtă. De fapt, are un singur punct aici, sub Carpați, unde toți ne pricepem la orice domeniu, de la logo-uri până la politică externă. Conaționalii mei au o singură problemă care încă încinge internetul: nevasta. ”Urătă și bătrână”, a fost un consens general în a o descrie pe Brigitte Trogneux, dar norocoasă pentru că a devenit prima doamnă a țării.

Ceea ce nu deranjează în Franța, unde lejeritatea sexuală a devenit un mod de viață, este scandalos în România contemporană. Un bărbat de 39 de ani să fie însurat cu o femeie de 64 de ani, care culmea i-a fost și profesoară. Adică o ordinară, o pedofilă, în mintea doamnelor și domnilor așezați. Dar aceiași oameni ”normali” sunt perfect de acord ca o fată de 18 ani să își petreacă nopțile și zilele cu un bărbat de 80 de ani, unde iubirea e direct proporțională cu volumul portofelului.

Mi-a plăcut reacția firească a lui Emmanuel Macron care a spus că, dacă soția lui ar fi fost cu 25 de ani mai tânără, nu ar mai fi deranjat pe nimeni. Misoginismul și homofobia au epatat în această perioadă și se pare că globalizarea și-a arătat de data aceasta adevărata capacitate: nu au existat granițe pentru misogini și țoape.

Iată ce ar trebui să afle intelectualii dâmbovițeni, extrem de exigenți când e vorba de alții. Brigitte Trogneux a muncit toată viața, a fost independentă și nu a atârnat de poziția sau averea unui bărbat. Acum, fără să primească salariu, prima doamna a Franţei ar urma să lucreze pentru guvernul țării sale. Și, lucru rar pentru români, ar urma să facă lucruri pe care le știe: să ajute echipa guvernamentală de a gândi noi reforme, în sistemul de învăţământ francez.

Citește și: Adrian Severin şi Iulian Capsali vor desfiinţarea DNA şi demolarea SRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri