Caută
Close this search box.

Renate Weber anunţă: contracandidaţii lui Kovesi la Parchetul European s-ar putea retrage

renate weber

Europarlamentarul ALDE Renate Weber a anunţat, la „Sinteza zilei”, că este posibil ca Laura Codruta Kovesi să rămână singură în cursa pentru postul de procuror-sef al Parchetului European, întrucât contracandidaţii ei s-ar putea retrage. Anunţul lui Weber a stârnit stupoare în studio.

„Există o dorinţă uriaşă ca doamna Kovesi să obţină această funcţie”, a declarat Weber la Antena 3. „A cui dorinţă?”, a întrebat Mihai Gâdea, extrem de nervos. În studio se mai aflau şi Mircea Badea, şi Mugur Ciuvică.

„Este o dorinţă a foarte multor state membre. În Colegiul Comisiei Europene s-a pus problema să li se recomande celorlalţi doi candidaţi să se retragă. Este posibil să se retragă în curând”, a dezvăluit europarlamentarul ALDE, menţionând că are informaţii de la prima mână.

Laura Codruta Kovesi va fi audiată în Comisia LIBE pe 26 februarie, împreună cu ceilalţi doi contracandidaţi. Reprezentanţii PSD pregătiseră o ambuscadă, însă planurile le-au fost date peste cap.

„Aş dori să vă spun cum vor fi audiaţi cei trei candidaţi, pentru că doamna Kovesi nu e singurul gardian al justiţiei europene, ţar al justiei europene. Va avea fiecare candidat câte 9 minute. În acele 9 minute nu am putea s-o întrebăm pe doamna Kovesi ce înseamnă protocoalele, ce a căutat dânsa la domnul Oprea în sufragerie, în seara alegerilor.

Nu am putea să enumerăm acele 18 dosare ale dânsei. Toate dosarele au număr de înregistrare din anul 2018, dar sunt mult mai vechi. Chiar dânsa a explicat că acest dosar nou cu Ghiţă e din 2017. Ele au număr nou de înregistrare de când este Secţia specială”, a declarat europarlamentarul PSD Emilian Pavel.

Întrebat de ce fostă şefă a DNA a plecat încă de vineri la Bruxelles, Emilian Pavel a răspuns: „Pentru lobby, interzis în România”. Emilian Pavel a transmis recent o scrisoare membrilor Comisiei LIBE, în care a acuzat-o pe Laura Codruta Kovesi de corupţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri