Unul dintre invitații importanții apreciatului realizator Rareș Bogdan a anunțat, în mod surprinzător, că nu va mai participa la emisiunea „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV

Cel în cauză este cunoscutul criticul literar Alex Ștefănescu. Pe pagina sa de socializare el îl anunță pe Rareș Bogdan, cu părere de rău, că nu va mai participa la emisiunea sa.

„MESAJ PENTRU RAREȘ BOGDAN

M-ați invitat la emisiunea dv., sâmbătă sau duminică (urmând să stabilim ziua exactă prin telefon), iar o invitație din partea dv. mă emoționează de fiecare dată. Când vin la o emisiune a dv. simt ceea ce simțeam pe vremuri când participam la un miting în Piața Universității sau când mergeam la o ședință a PNȚCD ca membru al acestui partid. Și anume că pătrund într-un spațiu moral curat, într-o „zonă liberă de neocomunism”.
De data aceasta nu mai pot să dau curs invitației dv. Dv. ați rămas același, un om admirabil, cinstit și curajos. În mintea mea sunteți, alături de Laura Codruța Kövesi, un erou al luptei împotriva acțiunii unor oameni de nimic, comunistoizi, care au luat România ostatică, se îmbogățesc cu o lăcomie porcească și își bat joc de viețile noastre. Ca și fosta conducătoare a DNA, dv. riscați foarte mult, vă riscați chiar viața, pentru binele colectivității.
Dv. sunteți același, dar Realitatea TV nu mai e ce-a fost. În emisiunea lui Cosmin Gușă, recent inaugurată, am văzut un circ de prost-gust, cu cântece lăutărești și cu o ministreasă a educației nefrecventabilă (după ce a manifestat toleranță față de plagiatul unui prim-ministru și a dat, recent, o dovadă de lipsă de onoare renunțând să mai critice situația din PSD numai pentru că i s-a oferit un loc în guvern). Emisiunea lui Cosmin Gușă nu e numai o eroare de gust, inocentă, ci și o încercare ‒ vinovată ‒ de a relativiza gravitatea situației din România și de a arunca în deriziune lupta împotriva celor care duc țara la dezastru.
Dv. ați rămas același, dar emisiunea dv., „Jocuri de putere”, nu mai e chiar ce-a fost, în condițiile în care nu mai aveți voie să invitați anumiți oameni. Cum să particip eu la o emisiune la care sunt interziși publiciști de înaltă ținută profesională și morală, ca Grigore Cartianu, Oreste Teodorescu sau Oana Stănciulescu? Dacă aș participa, nefiind interzis de Cosmin Gușă, mi-aș face eu însumi o părerea proastă despre mine.
În aceste condiții, vă rog să mă iertați că vă dezamăgesc, dar nu mai pot să vin la Realitatea TV, la nicio emisiune. Sunt alături de dv., din tot sufletul, și sper să învingeți. Deși nu îmi fac mari iluzii.” a scris Alex. Ștefănescu.

23 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =