Caută
Close this search box.

Ultimele momente ale lui Emiliano Sala. Ce au descoperit investigatorii despre pilot

Autoritatea de Investigare a Accidentelor Aeriene a dat publicității noi imagini cu avionul lui Emiliano Sala, prăbușit în Canalul Mânecii, relatează Daily Mail.

Avionul de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, s-a rupt în 3 bucăți după prăbușire. Experții care au investigat accidentul aviatic susțin că David Ibbotson, pilot part-time, a încercat disperat să ridice aeronava în momentele finale dinaintea prăbușirii și a făcut greșeli majore înainte de decolare, relatează Daily Mail.

Autoritatea de Investigare a Accidentelor Aeriene a publicat luni un raport preliminar și a dezvăluit noi imagini cu resturile avionului, aflate la o adâncime de 67 de metri în Canalul Mânecii.

Investigatorii au descris ultimele momente ale fotbalistului Emiliano Sala și a pilotului David Ibbotson. Potrivit acestora avionul s-a lovit de apă și s-a scufundat la 30 de metri după ce a pierdut contactul radar. Pilotul a încercat disperat să ia altitudine.

Experții susțin că avionul s-a rupt în 3 bucăți, la impact, motoarele au zburat, aripile s-au distrus, iar coada și partea din spate lipsesc complet.

O cauză exactă a accidentului încă nu a fost stabilită, însă susțin că avionul nu a zburat în linie dreaptă între Franța și Țara Galilor, a avut o traiectorie șerpuită iar pilotul a încerct disperat să ridice avionul îninte de impactul cu apa.

Potrivit unor noi informații, dezvăluite în Franța, pilotul a făcut o serie de greșeli majore la pregătirea zborului. Se pare că acesta nu avea calificările necesare pentru a zbura pe timp de furtună.

Avionul a fost dat dispărut, la 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri