Caută
Close this search box.

După publicația Le Monde, un alt ziar francez scrie că Kovesi este ținta unui regim corupt

Alegerea viitorului procuror-șef european este în continuare dezbătută de presa franceză. Revista Le Point analizează într-un articol situația fostei șefe DNA, Laura Codruța Koveși.

Spre deosebire de Le Monde care își concentrează editorialul pe dosar, revista Le point vorbește despre „lovitura politică pe care ar reprezenta-o numirea Laurei Codruţa Kovesi” în postul de procuror european, relatează RFi.

Le Point pleacă de la deducția că „alegerea viitorului procuror european s-a politizat săptămâna trecută. După ce francezul Jean-François Bohnert a ieşit clar în frunte după votul Consiliului Uniunii europene, Parlamentul european a ales, prin intermediul a două comisii, să privilegieze candidatura româncei Laura Codruţa Kovesi. Germanii din PPE, Partidul popular european, conservator, reuniţi în jurul preşedintelui lor, Manfred Weber, au pus mâna pe dosar pentru a da o lecţie guvernului socialist de la Bucureşti”, arată sursa citată.

Publicația mai amintește faptul că Laura Codruța Kovesi, fosta șefă DNA este „ţinta regimului de la Bucureşti care nu a suportat faptul că magistrata a putut să dezvăluie mii de afaceri de corupţie, ameninţându-l chiar şi pe Liviu Dragnea, omul-forte al PSD-ului. Demisă din funcţie, Laura Kövesi a devenit astfel emblema unei lupte care o depăşeşte. Guvernul român a făcut totul pentru a bloca numirea ei la Consilul european. În Parlament însă, creştin-democraţii din PPE conduc jocul. PPE s-a împotmolit în afacerea Orban. Prin Kovesi, popularii europeni plătesc astfel poliţele guvernării socialiste de la Bucureşti” analizează un apropiat al dosarului citat de Le Point.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri