Caută
Close this search box.

Guvernul britanic cere UE amânarea Brexitului după 29 martie

brexit

Parlamentul britanic a adoptat joi seara – cu 412 la 202 voturi – o moţiune prin care Guvernul cere amânarea Brexitului după 29 martie, relatează BBC News.

Executivul cere prin această moţiune o prelungire a aplicării Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, în baza căruia a fost lansat Brexitul, până la 30 iunie, dacă Parlamentul aprobă acordul premierului până la 20 martie.

În cazul în care nu se ajunge la un acord al Brexitului până la 20 martie, Guvernul urmează să ceară altă amânare, însă va fi necesar ca UE să fie de acord cu această amânare şi să stabilească termene, potrivit News.ro.

Camera Comunelor s-a pronunţat joi seara împotriva organizării unui nou referendum privind Brexitul, cel puţin pentru moment, potrivit Associated Press.

Deputaţii britanici au respins cu 334 la 85 de voturi o moţiune privind organizarea unei noi consultări pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană. Însă rezultatul acestui vot nu-i împiedică pe deputaţi să se pronunţe ulturior asupra unei a doua consultări.

Comisia Europeană a anunţat joi seara că a luat notăde rezultatul voturilor din Parlamentul Britanic şi a reiterat că o amânare a Brexitului necesită aprobarea unanimă a tuturor celorlalte 27 de state membre ale Uniunii Europene, potrivit BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri