Caută
Close this search box.

Orban, despre reuniunea liderilor PPE la București: Cel mai important eveniment găzduit de PNL

Ludovic Orban

Mii de lideri locali, regionali și naționali, alături de candidatul Partidului Popular European la șefia Comisiei Europene, Manfred Weber, de liderul grupului PPE în Comitetul European al Regiunilor, Michael Schneider, dar și de președintele Klaus Iohannis participă astăzi la Summitul liderilor regionali și locali ai PPE în vederea alegerilor europene din 2019. Evenimentul va avea loc după ce Bucureștiul a găzduit, joi și vineri, al 8-lea Summit european al regiunilor și orașelor, în contextul asigurării de către România a Președinției Consiliului UE.

Summitul, co-găzduit de Partidul Național Liberal, împreună cu Grupul PPE din Comitetul European al Regiunilor și cu PPE, are loc la București, la invitația președintelui PNL, Ludovic Orban, președintelui grupului PPE în CoR, Michael Schneider și președintele PPE, Joseph Daul.

Manfred Weber, candidatul PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene va susține un discurs principal, urmat de un dialog local cu lideri regionali și locali și tineri cetățeni, ca parte a turneului său electoral. Summitul va cuprinde și o dezbatere la nivel înalt privind ”Europa, viitorul nostru comun” cu Klaus Iohannis, președintele României, precum și dezbateri cu primarii și reprezentanții regionali din Europa cu privire la modul în care familia PPE adoptă măsuri pentru a îmbunătăți și a proteja vieților cetățenilor.

Totodată, evenimentul va cuprinde și o componentă politică de tineret, în care tinerii membri ai PNL și PPE își vor prezenta perspectivele cu privire la viitorul Europei în contextul alegerilor europene din luna mai. Summitul va promova, totodată, proiecte de succes cu finanțare europeană din regiuni și orașe conduse de membrii PPE și care au generat beneficii pentru cetățeni.

În acest context, președintele PNL, Ludovic Orban a precizat pentru PSNews.ro că summitul de astăzi este cel mai important eveniment găzduit de Partidul Național Liberal, la acesta fiind invitați persoanlități de renume de la nivelul Uniunii Europene. “Reuniunea liderilor regionali și locali ai Partidului Popular European reprezintă cel mai important eveniment găzduit de Partidul Național Liberal. La acest eveniment vor participa peste 150 de primari, președinți de regiuni din statele Uniunii Europene, dar și peste 3000 de aleși locali ai PNL.

PNL face parte din grupul Partidului Popular European și de aceea există o colaborare strânsă și va exista pe toată perioada campaniei electorale în alegerile pentru Parlamentul European. Ne bucurăm de prezența președintelui României și a viitorului președinte al Comisiei Europene, candidatul PPE Manfred Weber”, a precizat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri