Caută
Close this search box.

Premierul Noii Zeelande promite că ucigașul din moschei se va confrunta cu „forța deplină a legii” și nu îi va rosti niciodată numele

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a promis marți că nu va rosti niciodată numele atacatorului din moschei, în timp ce ea a deschis o sesiune parlamentară cu un mesaj evocator „as-salaam alaikum” de pace pentru musulmani, informează AFP.

„El se va confrunta cu forța deplină a legii din Noua Zeelandă”, a declarat Ardern promițând că va deposeda bărbatul, care a ucis 50 de persoane în Christchurch, de publicitatea pe care o râvnește. „El a căutat multe lucruri de pe urma actului său de teroare, dar unul a fost notoriu”, a declarat ea pentru parlamentarii asociați despre australianul de 28 de ani acuzat de masacru. „Acesta este motivul pentru care nu mă veți auzi niciodată să-i menționez numele, el este un terorist, el este un criminal, el este un extremist, dar el, atunci când vorbesc, va fi fără nume”. „Vă implor: Vorbiți numele celor pierduți mai degrabă decât numele celui care le-a luat”.

Îmbrăcată în negru, liderul în vârstă de 38 de ani și-a deschis observațiile în parlament cu un gest simbolic, repetând felicitările rostite în fiecare zi în lumea islamică: „as-salaam alaikum”. Ea și-a închis adresa menționând că „vineri, va fi o săptămână de la atac, membrii comunității musulmane se vor aduna pentru închinare în acea zi. Să recunoaștem durerea lor așa cum o fac”. „Wa alaikum salaam wa rahmatullahi wa barakatuh” a spus ea. „Fie ca pacea, mila și binecuvântările lui Allah să fie și cu voi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri