Caută
Close this search box.

PRIMA amendă pentru stăpânii de animale iresponsabili: Va plăti pentru că și-a abandonat câinele

O femeie a fost sancționată cu 1.000 de lei de Poliția Animalelor din cadrul Poliției Locale a Municipiului București, pentru că și-a abandonat câinele de rasă pitbull la periferia Sectorului 5. Stăpâna a declarat că nu are spațiul necesar pentru câine.

Câinele din rasa pitbull în vârstă de un an și jumătate, care răspunde la numele de Oxy, a fost abandonat într-o zonă din vecinătatea Șoselei Giurgiului din Sectorul 5 al Capitalei, scrie Mediafax.

„Stapana lui a decis să-l abandoneze, pe motiv că are de întreţinut un minor şi nu mai are suficient spaţiu în casă. , <fiindcă am văzut că acolo sunt case cu curţi spaţioase şi am avut speranţa că cineva va avea grijă de el>, după cum a mărturisit ulterior fosta stăpână a câinelui. Oxy – pe care dna. D.S. îl avea de la vârsta de patru luni – a fost urcat în maşina familiei şi dat jos cu forţa într-o intersecţie din zona stabilită. După ce maşina a demarat în trombă, câinele a intrat, speriat, într-o curte. Văzându-se cu pitbull-ul în faţa uşii, un locatar a intrat în panică şi l-a gonit. Apoi, a anunţat Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA)”, se arată într-o informare a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

Femeia a fost sancţionată cu suma de 1.000 de lei pentru nerespectarea art. 6 alin 2 lit. f din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor republicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri